Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 08:15

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS

 

Η σπουδαία προσφορά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας στις ευάλωτες οικογένειες και τα παιδιά τους, τονίστηκε χθες το μεσημέρι, στα εγκαίνια των νέων γραφείων του τοπικού κέντρου, στη στοά Λόντου, στο κτήριο που παλιότερα στέγαζε τον Κοινωνικό Φορέα και το Ληξιαρχείο του δήμου.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η προσφορά τους με ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των εθελοντών τους, ενώ σημειώθηκε ότι το Κέντρο της Καλαμάτας απέκτησε έναν φιλόξενο και ασφαλή χώρο.

Η πρόεδρος του τοπικού Κέντρου Στήριξης των Παιδικών Χωριών Ρούλα Χρηστάκη εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της για τα νέα γραφεία που δημιουργήθηκαν σε ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, για να περνούν όμορφα τα παιδιά. Κι ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας για τη βοήθεια και τη στήριξή τους.

Ο Δημήτρης Φαρμάκης, ταμίας του Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS, εξήρε την αγάπη και το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων προς όφελος των ευάλωτων οικογενειών και παιδιών της Καλαμάτας και παρατήρησε πως μεγαλώνει το πρόγραμμα και ανοίγει την αγκαλιά του σε περισσότερα παιδιά. Μίλησε για μεγαλύτερο και πιο πρακτικό χώρο, “που μας βοηθάει να διαχειριστούμε καλύτερα τα δεκάδες περιστατικά με παιδιά”.

Ο διευθυντής Συνηγορίας των Παιδικών Χωριών SOS Στέργιος Σιφνιός εξήρε την προσφορά του τοπικού Κέντρου Στήριξης και παρατήρησε πως υποστηρίζοντας τις οικογένειες, προλαβαίνεις τους κινδύνους για τα παιδιά. Τόνισε ότι όραμα των Παιδικών Χωριών SOS είναι “να προλαβαίνει μέσα από την ολιστική παρέμβαση στην οικογένεια την παραμέληση του παιδιού και να μεγαλώσει μέσα στην οικογένεια. Και αν χάσει την οικογένεια, να βρει υποκατάστατο, οικογένεια να μεγαλώσει. Κανένα παιδί να μην ζει έξω από οικογενειακό περιβάλλον και να μην στερείται αναφορά σε γονεϊκά πρότυπα”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας για το μεγάλο έργο των Παιδικών Χωριών SOS και παρατήρησε πως η κ. Χρηστάκη και όλη η ομάδα είναι αφιερωμένοι στα μεγάλα κοινωνικά θέματα. Επεσήμανε πως “το μήνυμα είναι ότι οι εθελοντές έχουν πάρει πάνω τους τα θέματα ύψιστης κοινωνικής σημασίας, όπως είναι τα παιδιά” και προέτρεψε “να ενισχύσουμε τους εθελοντές για να στηρίζουν τα παιδιά”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και ευχήθηκε στα στελέχη και τους εθελοντές τους υγεία, δύναμη και υπομονή για να στηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη βοήθειά τους, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας, που παρέλαβαν ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό και μετά την κοπή της κορδέλας έγινε ξενάγηση στους χώρους του ορόφου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER