Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 20:05

Κάλεσμα στην απεργία από Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, θα συμμετέχει ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας.

“Οι συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό για δήθεν αυξήσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του και σημειώνει: “Οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση, είναι μερική τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Δεν υπάρχει συνταξιούχος που να μην έχει μείωση του εισοδήματός του. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν δεχόμαστε την καταλήστευση της περιουσίας του Μ.Τ.Π.Υ.”.

Οι πολιτικοί συνταξιούχοι ζητούν, χωρίς καμία υποχώρηση: “Αποκατάσταση των συντάξεών μας στο σύνολο του τιμάριθμου για όλους τους συνταξιούχους. Αμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς. Αναδρομική απόδοση όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων σε όλους και όχι μόνο στους δικαστικά προσφυγόντες. Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης. Σύνταξη χηρείας, εξομοίωση παλαιών και νέων στο 70 % της Α τριετίας και 50 % στους έχοντες και δεύτερη σύνταξη μετά την τριετία. To Μ.Τ.Π.Υ. ανήκει αποκλειστικά στους μετόχους και στους μετόχους - μερισματούχους. Επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων για την ΕΑΣ για το 2017 και 2018. Κατάργηση του ΤΕΚΑ και επιστροφή στο καθεστώς της αλληλεγγύης των γενεών. Αφορολόγητο στο 12.000 ευρώ. Στήριξη του ΕΣΥ οικονομικά και με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό”.