Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 08:47

Αιμοδοσία και προσφορά τροφίμων στον Άγιο Νικόλαο Φλαρίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Την 2η Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς οργάνωσε χθες, ο ενοριακός ναός Αγίου Νικολάου (Φλαρίου) Καλαμάτας, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας “Θέλει και οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους”.

Στα πλαίσιο της ημέρας πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας και όσοι για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα, προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι) προς ενίσχυση των φιλανθρωπικών δράσεων του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας, κατά τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, που πλησιάζουν.

Μεταξύ αυτών που προσέφεραν αίμα, ήταν ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο βουλευτής του νομού Αλέξης Χαρίτσης.

“Πρώτα από όλα είναι μέρα χαράς”, είπε ο πατέρας Φίλιππος κι εξήγησε: “Διότι ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου με την εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας ‘Θέλει και οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους’ συνεργάζονται, προκειμένου να δώσουν αυτό το οποίο έχει ανάγκη πολλές φορές ο άνθρωπος, τη χαρά. Διότι η χαρά έχει σχέση και με την υγεία, την ψυχική και τη σωματική. Δίδοντας χαρά και αγάπη στους συνανθρώπους μας κάνουμε αυτή τη δεύτερη σύμπραξη Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς με την εθελοντική αιμοδοσία και με την εθελοντική προσφορά τροφίμων”.

Ο αρχιμανδρίτης ευχαρίστησε “όλους όσοι συμμετείχαν με πρώτον τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας, τον πρώην υπουργό και βουλευτή κ. Χαρίτση, τον βουλευτή κ. Χρυσομάλλη και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους, οι οποίοι πάνω από όλα προσήλθαν να δώσουν αγάπη στον συνάνθρωπο”.

Ο βουλευτής Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι “η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, προς την κοινωνία. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ενορίας του Αγίου Νικολάου για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει να διοργανώνουν αυτές τις εθελοντικές αιμοδοσίες. Είναι, νομίζω, καθήκον όλων μας να προσφέρουμε και μεις στον συνάνθρωπό μας, όπως μπορούμε με τη συμμετοχή μας”.

Για τη δημιουργία της εθελοντικής ομάδας αιμοδοσίας “Και οι ζωντανοί δίνουν το αίμα τους” από τον στίχο του Ελύτη, επεσήμανε πως “είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης που πρέπει να υποστηριχθεί από όλους μας. Και η δική μου συμμετοχή στην αιμοδοσία ελπίζω και θα ήθελα να παρακινήσει όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες”.

Γ.Σ.