Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 22:03

Συγκλονιστικές σκηνές με τους 73 Σύρους μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Συγκλονιστικές σκηνές με τους 73 Σύρους μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Ελάχιστα υπάρχοντα και τραγικές ιστορίες πόνου κουβαλούσαν μαζί τους οι 73 Σύροι λαθρομετανάστες που σήμερα τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Οικογένειες, μανάδες, μωρά, όλοι τους στην αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης έναντι 5.000 ευρώ το κεφάλι... Τα κλαμένα τους μάτια δεν έδειχναν ανακούφιση που πάτησαν στεριά, αλλά φόβο για το τι θα επακολουθήσει. 

Οι λαθρομετανάστες τελικά άργησαν πολύ να φτάσουν, αφού οι λιμενικοί τους μετέφεραν από τη θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν, σε άλλο πλοιάριο με τη χρήση σκάλας. Λόγω του ότι υπήρχαν 15 παιδιά, η διαδικασία αυτή κράτησε πολλή ώρα. Τα φώτα στο λιμάνι φάνηκαν στις 2.29 τα ξημερώματα. Από μακριά ξεχώριζαν οι γυναίκες με τις μαντίλες στο κεφάλι, αλλά και τα ζωηρά μάτια των παιδιών. Τους άντρες τους είχαν σε ξεχωριστό τμήμα του πλοίου. 

Τα παιδιά κοίταζαν με απορία τους λιμενικούς, τους Σαμαρείτες και τις Ερυθροσταυρίτισσες που φορούσαν στολές και μάσκες. Κάποια μικρά κοριτσάκια χαμογέλασαν - ένα μάλιστα ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό κι όλο χαιρετούσε χαμογελώντας. 

Διαβάστε την Τετάρτη στην έντυπη "Ε" το αναλυτικό ρεπορτάζ της Γιούλας Σαρδέλη