Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 18:06

Ανάγκη από εθελοντές έχουν τα Παιδικά Χωριά SOS στην Καλαμάτα

 

Δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη συνεχίζουν να βρίσκονται τα δύο Κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα: το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS.

Κι επειδή στα Παιδικά Χωριά SOS ο θεσμός του εθελοντισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έργου τους, καθώς εμπεριέχει τις βασικές ανθρωπιστικές αξίες που υπηρετεί ο φορέας, η εθελοντική δράση στις δομές του είναι ένα απαραίτητο στοιχείο - το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στο έργο του φορέα, και δεν υποκαθιστά την επιστημονική και ψυχοπαιδαγωγική δουλειά των επαγγελματιών του. Αυτή την περίοδο λοιπόν, τα δύο Κέντρα στην Καλαμάτα έχουν ανάγκη από εθελοντές για γραμματειακή υποστήριξη και για συμμετοχή στην οργάνωση και υλοποίηση εορταγορών.

Έτσι, αν κάποιος ή κάποια θέλει να γίνει εθελοντής στα Κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS στην πόλη της Καλαμάτας και να δώσει την αγάπη και τον χρόνο του, μπορεί να επικοινωνήσει με: α) το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας στα τηλ. 27210 98660 και 6941-660532 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. – 8.30 μ.μ.) ή στο email: soskalamata@sos-villages.gr και β) το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας, στο τηλ. 27216 00725 (Δευτέρα έως Παρασκευή 11 π.μ. – 8 μ.μ.) ή στο email: sosedukal@sos-villages.gr

Ν.Κ.