Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 21:17

Ψήφισμα για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Σε κοινό ψήφισμα Δήμου Τριφυλίας και Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κατέληξε χθες η Επιτροπή Αγώνα που συστήθηκε διεκδικώντας τη διατήρηση τουλάχιστον 2 ειρηνοδικών στην περιφέρεια δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Να θυμίσουμε ότι για το θέμα αυτό βρίσκονται ήδη σε αποχή διαρκείας τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εξέδωσε ψήφισμα στην τελευταία του συνεδρίαση την Παρασκευή.
Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριφυλίας Αιμιλιανός Σεκλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι - δικηγόροι Παναγιώτης Τσίγγανος και Θανάσης Πετρόπουλος, καθώς επίσης το μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Βασιλόπουλος. Πέρα από το ψήφισμα αποφασίστηκε να γίνουν επαφές και με τους δημάρχους των όμορων δήμων Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας και Ζαχάρως -αφού ένα μέρος τους εξυπηρετείται από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσία-, ώστε να υπάρξει ενιαίο μέτωπο. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλη την τοπική κοινωνία, καθώς η τάχιστη απονομή δικαιοσύνης είναι το ζητούμενο - αλλά δεν θα είναι δυνατό αν αποδυναμωθεί το Πρωτοδικείο. Στο κοινό ψήφισμα σημειώνονται τα εξής:
«Η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και απόφαση-ψήφισμα του Δ.Σ. Δήμου Τριφυλίας αποφάσισε τα εξής:
Α) Να διαμαρτυρηθεί έντονα για την επιχειρούμενη αποψίλωση των υπηρεσιών των Ειρηνοδικείων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας αλλά και του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, με την μετάθεση μίας εκ των δύο ειρηνοδικών που έχουν απομείνει, γεγονός που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης σε βάρος των πολιτών του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής που καλύπτουν τα 6 Ειρηνοδικεία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.
Β) Να ζητήσει την πλήρωση τουλάχιστον μιας κενής θέσης με την μετάθεση άλλου ειρηνοδίκη ή σε αντίθετη περίπτωση την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μετάθεσης.
Γ) Να επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς και τους εκπροσώπους του νομού στη Βουλή.
Για τα αποτελέσματα των ενεργειών της και την κλιμάκωση της παραπέρα δράσης της, εφόσον απαιτηθεί, θα ενημερώσει τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας».

Κ.Μπ.