Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 13:52

Εργα ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη στο Μάραθο

Γράφτηκε από την

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Εργα ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στο Μάραθο προγραμματίζει ο Δήμος Γαργαλιάνων. Στη Νομαρχία Μεσσηνίας έφθασε η θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική προμελέτη των έργων. Σύμφωνα με την προμελέτη προβλέπονται: Εργα πεζοδρομήσεων. Κατασκευή πέτρινου τοιχίου στη γραμμή αιγιαλού και περιμετρικού βοτσαλόστρωτου μονοπατιού. Δημιουργία "στάσεων" περιπατητών. Κατασκευή μικρού υπαίθριου θεάτρου, παιδικής χαράς, γηπέδου μπιτς-βόλεϊ, νέου φάρου, μικρού προσκυνήματος της Παναγιάς της Γοργοπηγής της Πρώτης και
δημιουργία χώρων τοποθέτησης υπόστεγων καταστημάτων και
χώρων πρασίνου. Ηλεκτροφωτισμός της παραλιακής ζώνης. Επισημαίνεται ότι «σκοπός του έργου είναι να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση περιβάλλοντος, που έχει αρχίσει να υποβιβάζεται από την ευκαιριακή χρήση των ελεύθερων χώρων από τα καταστήματα και την ελεύθερη κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη. Για να αποφευχθεί το φαινόμενο της άναρχης διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης, προτείνεται το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποσκοπεί σε μια ενοποίηση όλων των χώρων της παραλιακής ζώνης και του δίνει μία συγκεκριμένη μορφή ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον της γύρω περιοχής».
Αναφέρεται, επίσης, ότι «κατά το σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης λήφθηκε υπόψη και ο σχεδιασμός και η λειτουργία των ήδη εγκεκριμένων έργων διαμόρφωσης στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί και αναμένεται η έναρξη των εργασιών τους».
Γ.Σ.


NEWSLETTER