Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 21:46

Από τους Γαργαλιάνους ο 31χρονος τραυματισμένος διαδηλωτής

Γράφτηκε από την

Από τους Γαργαλιάνους είναι ο 31χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε σοβαρά προχθές στην Αθήνα κατά τα επεισόδια που έγιναν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Πρόκειται για το Γιάννη Καυκά, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες και τα δημοσιεύματα, ενώ διαδήλωνε στο κέντρο της Αθήνας δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του.
Ο Καυκάς έχει υποστεί πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Μετά και τη χειρουργική επέμβαση που του έγινε στο κεφάλι για αφαίρεση επισκληρίδιου αιματώματος, η κατάστασή του αν και σχετικά σταθερή εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Οπως επισημαίνουν οι θεράποντες γιατροί, περιμένουν να περάσουν τα επόμενα κρίσιμα εικοσιτετράωρα για να δουν την εξέλιξη της υγείας του.
Ο Γιάννης Καυκάς επισκεπτόταν συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Γαργαλιάνους, και τελευταία φορά είχε έρθει το Πάσχα. Είναι ανιψιός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, ο οποίος ενημερώθηκε για το επεισόδιο την ώρα που προέδρευε στη συνεδρίαση του Σώματος - από την οποία αποχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον τραυματισμένο ανιψιό του.