Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015 22:14

Τρόφιμα σε 700 δικαιούχους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μεσσήνης

Τρόφιμα σε 700 δικαιούχους  από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μεσσήνης

Κρέας και τρόφιμα μακράς διαρκείας μοίρασε σε περισσότερα από 700 άτομα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης.

Με την ευκαιρία αυτή, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης δεσμεύτηκε ότι το παντοπωλείο θα μεταφερθεί και θα πάψει να λειτουργεί ως αποθήκη στο υπόγειο του ΚΑΠΗ Μεσσήνης. Επίσης δεσμεύτηκε ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα αρχίσουν να παίρνουν πιο τακτικά τρόφιμα, απ' ό,τι γινόταν μέχρι τώρα. 

Πιο αναλυτικά,  από το χώρο του ΚΑΠΗ, αλλά και στα σπίτια τους, παρέλαβαν τις σακούλες με τα τρόφιμα για τα Χριστούγεννα 136 οικογένειες και 414 μεμονωμένα άτομα. Από τις 136 οικογένειες, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Τάσος Τσερπές, οι 46 είναι μονομελείς, 24 διμελείς, 16 τριμελείς, 18 τετραμελείς και 32 πενταμελείς και πάνω. Λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή έκανε πράξη τη δέσμευσή της να προσφέρει πολλαπλάσια είδη στους ωφελούμενους του παντοπωλείου, σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές. «Εχουμε σκοπό να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς πλούσιο γεύμα στις γιορτές, κανένα παιδί χωρίς γάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως παρά την κριτική που δέχτηκαν για τα χρήματα που έδωσε ο δήμος για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, μερίμνησαν να ενισχύσουν και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μάλιστα ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποσχέθηκε ότι θα ευχαριστήσει και προσωπικά ο ίδιος όλους τους επαγγελματίες για την προσφορά τους. Να σημειωθεί επίσης ότι -όπως είπε ο δήμαρχος- για την Πρωτοχρονιά οι ωφελούμενοι αλλά και άνθρωποι σε ανάγκη εκτός της λίστας, θα πάρουν ξανά τρόφιμα όπως και τα Φώτα. Κλείνοντας ο δήμαρχος τόνισε πόσο σημαντική είναι η δουλειά που προσέφεραν ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές και η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης, προσήλθε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Δαβίλλας, ο οποίος μίλησε με πολύ καλά λόγια για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, αλλά και τις δικές του προσπάθειες ως αντιδημάρχου με την προηγούμενη δημοτική αρχή.  

Ν.Κ.