Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 22:28

Παρουσίαση του ταξιδιού δύο ποδηλατιστών από τους Ποδηλάτες Καλαμάτας

Την παρουσίαση του ταξιδιού δύο ποδηλατιστών, του Guim και της Anh που κάνουν το γύρο του κόσμου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, θα κάνουν αύριο στις
9.30 μ.μ, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας -Critical Mass στο χώρο τους, στο πατινάζ, στο πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
Τον Ιούνιο του 2009  ο Guim Valls Teruel με το project του EBWT (Electric Bicycle World Tour)  ξεκίνησε το ποδηλατικό του ταξίδι από το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου με στόχο να κάνει το γύρο του κόσμου με το ηλεκτρικό του ποδήλατο και να καταλήξει στο Λονδίνο το 2012! Ο στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν να αναπτύξει και να ενθαρρύνει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με το να προωθήσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι οποίοι και χαρακτηρίζονται από το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη, όπως είναι το ποδήλατο  και από την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή ενέργεια! Ο πρώτος συνεργάτης στο εγχείρημα του Guim ήταν φυσικά το ηλεκτρικό του ποδήλατο και μια φωτοβολταϊκή πλακέτα, η οποία και τον αποδέσμευσε ολοκληρωτικά από την ανάγκη επαναφόρτισης του ποδήλατου. Αν και ο Guim ξεκίνησε μόνος του σε αυτήν την περιπέτεια, αφού έφτασε στο Βιετνάμ , γνωρίστηκε με την δημοσιογράφο Thuy Anh Nguyen και ερωτεύτηκαν. Ο Guim συνέχισε το ταξίδι του μέσα από την Καμπότζη, την Ταϋλάνδη, την Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, αλλά...δεν άντεξε και επέστρεψε στο Βιετνάμ, με σκοπό να παντρευτεί την Anh και να συνεχίσουν μαζί το γύρο του κόσμου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο!
Τώρα ο Guim και η Anh έχουν φτάσει στην  Ελλάδα, πέρασαν από την Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο και αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Καλαμάτα, όπου και θα παρουσιάσουν το ταξίδι τους αύριο το βράδυ.