Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 22:00

Κινητοποιήσεις για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού από συνταξιούχους αστυνομικούς Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Σε κινητοποιήσεις σκοπεύει να προβεί η Ενωση Συνταξιούχων Κατωτέρων Αστυνομικών Μεσσηνίας, εφόσον δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την καταβολή του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Επίσης, θα διερευνηθεί -σε συνεργασία πάντα με την Ομοσπονδία- η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής για διασφάλιση των συμφερόντων των μελών της Ενωσης, ενώ θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με βουλευτές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη με μοναδικό θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) με την μη καταβολή του μερίσματος 3ου τριμήνου 2011, το οποίο έπρεπε να έχει καταβληθεί στους δικαιούχους από τις 5 Ιουλίου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ενωσης, "από την 1-1-2011 με μονομερή απόφαση του Δ.Σ. του  Μ.Τ.Σ. ερήμην των μετοχομερισματούχων, το μέρισμα μειώθηκε κατά 25%, με την αιτιολογία να υπάρχει στο εξής η δυνατότητα της απρόσκοπτης καταβολής αυτού".
Από τη μεριά της Ενωσης εκφράζεται έντονος προβληματισμός για έναν λόγο ακόμα, καθώς ενώ από τη μια μέλος του Δ.Σ. του ΜΤΣ διαβεβαιώνει πως καταβάλλεται προσπάθεια αποδέσμευσης του απαιτούμενου χρηματικού ποσού από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή του μερίσματος, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα και αν καταβληθεί το μέρισμα του 3ου τριμήνου, θα είναι η τελευταία φορά.