Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 09:18

830 κιβώτια βοήθεια από τη Μεσσηνία για τους πρόσφυγες (βίντεο)

Οκτακόσια τριάντα κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια θα σταλούν σήμερα στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, έτσι ώστε τα είδη να διανεμηθούν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Για το θέμα δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο Ασυλο "Η Στέγη της Εκκλησίας", στο νέο του τμήμα, εκεί όπου φυλάσσονταν τα κουτιά. Η δράση είχε τίτλο «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα» και έγινε υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με αρωγό την Ιερά Μητρόπολη.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εξέφρασε τη χαρά του για την ιδιαίτερη ανταπόκριση των πολιτών και τόνισε πως η δράση δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να ζουν με αξιοπρέπεια.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη είπε πως πρόκειται για 500 κουτιά με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, για παλέτες με εμφιαλωμένο νερό και για 26 κουτιά με φάρμακα. Τα υπόλοιπα είναι ρούχα για άντρες, γυναίκες και παιδιά. Εν συνεχεία, η κ. Αλειφέρη ευχαρίστησε τους πολίτες, όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη δράση αυτή και κυρίως τους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας που βοήθησαν στην ταξινόμηση και τη δεματοποίηση των ειδών και επεσήμανε πως αυτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και ευαισθητοποίησης ενόψει του Πάσχα, που αποδεικνύει πως η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα και δεν επηρεάζεται από θρησκευτικές διακρίσεις.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Μιχαήλ δήλωσε ικανοποιημένος από την αποτίμηση της δράσης, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης ανέφερε πως η συλλογή τροφίμων συνεχίζεται και θα υπάρξει νομική υποστήριξη για όσους πρόσφυγες το επιθυμούν.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος επεσήμανε πως η μεγάλη απήχηση της δράσης οφείλεται στη θρησκεία μας και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει πάντοτε ο ελληνικός λαός και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που τα είδη θα παραδοθούν σε έναν έγκυρο οργανισμό και θα γίνει από αυτόν η τελική διαχείρισή τους, ώστε να διανεμηθούν με τρόπο σύμφωνο και επωφελή με τις ανάγκες των πληγέντων.