Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 18:49

Λήξη θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης στο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Με αφορμή τη λήξη των θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε από δεκαμελή ομάδα μελών του Κέντρου με θεματική ενότητα την «Προσβασιμότητα» περίπατος στην πόλη της Καλαμάτας υπό  την εποπτεία  της κοινωνικής  λειτουργού και την στήριξη γονέων και εθελοντών.

Ο περίπατος ξεκίνησε από το χώρο του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ και κατέληξε  στην παραλία, όπου τα μέλη απόλαυσαν τη βόλτα και το αναψυκτικό τους δίπλα στη θάλασσα. Στόχος αυτής της δράσης ήταν η διερεύνηση των δυσκολιών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον επιθυμητό προορισμό με την χρήση των δεδομένων υποδομών της πόλης, και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σήμερα τελευταία ημέρα  των θερινών  προγραμμάτων  δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου, το προσωπικό, τα μέλη, οι συνεργάτες και  οι εθελοντές που συμμετείχαν  διοργάνωσαν  μια μικρή γιορτή. Στην μικρή αυτή εκδήλωση  η ομάδα «Χορωδίας» με την επιμέλεια στελεχών του Κέντρου έπαιξαν μουσική και  τραγούδησαν   με τα μέλη, μέσα σε ένα ευχάριστο και ξέγνοιαστο καλοκαιρινό κλίμα, ενώ ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Μεσσηνίας προσέφερε μικρά εδέσματα και χυμούς. Μετά την ολοκλήρωση της γιορτής τα μέλη αντάλλαξαν  ευχές για τις διακοπές του Αυγούστου ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη με την έναρξη των χειμερινών τμημάτων.

 

Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ