Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 07:54

Πάνω από 120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών της Καλαμάτας

Πάνω από 120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών της Καλαμάτας

Τα 370 με 380 θα φθάσουν και φέτος τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας. Αρχικά αναμένεται να μείνουν εκτός σταθμών 120 με 130 παιδιά, αφού υποβλήθηκαν συνολικά 500 αιτήσεις.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος παρατήρησε στην "Ε" ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί, καθώς κάποια από τα παιδάκια θα πάνε στο Νηπιαγωγείο, μιας και βρίσκονται στην ηλικία των προνηπίων. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο, αύριο 1η Σεπτεμβρίου λήγουν οι εγγραφές των παιδιών που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, για τους δημοτικούς και τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Για το Δήμο Καλαμάτας το ΕΣΠΑ καλύπτει 210 θέσεις παιδιών σε δημοτικούς σταθμούς και άλλες 160 με 170 θέσεις θα καλυφθούν από το δήμο. Στις 210 υπολογίζονται και οι θέσεις που θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ για τους ιδιωτικούς σταθμούς της πόλης.

Ο κ. Γιαννόπουλος μας είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι επανεγγραφές και πως την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Οσον αφορά την καθυστέρηση ανακοίνωσης των παιδιών που θα πάρουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, εξήγησε ότι οι επιλογή των δικαιούχων στο ΕΣΠΑ δεν έχει γίνει με ονοματεπώνυμο, αλλά με νούμερο, με τον κωδικό που τους έχει δοθεί. Ετσι η Διεύθυνση Πρόνοιας δε γνωρίζει ποιοι έχουν επιλεγεί και δεν μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την επιλογή των παιδιών που θα είναι από το πρόγραμμα του δήμου.

Ακόμα, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, το ποσό που θα πληρώσει η ΕΕΤΑΑ μέσω του ΕΣΠΑ για λογαριασμό του ωφελούμενου είναι 2.735 ευρώ.

Γ.Σ.