Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 21:14

Απολογισμός των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καλαμάτας

Απολογισμός των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καλαμάτας

Απολογισμό των πρώτων 2,5 χρόνων της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας έκαναν χθες οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας Χρυσή Λιάππα (πρωτοβάθμιας) και Ηλίας Γυφτέας (δευτεροβάθμιας).

«Παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση η παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας ήταν σημαντική», είπε η κ. Λιάππα κι έκανε λόγο για παρεμβάσεις για την υγιεινή και ασφάλεια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές των σχολείων.

Υπενθύμισε ότι παραδόθηκαν καινούργια κτήρια στο 8ο και στο 10ο Δημοτικό, στο 3ο Νηπιαγωγείο, και ανέφερε τη στέγαση του 11ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας από μισθωμένο κτήριο σε λυόμενο.

«Το αποτέλεσμα ήταν ό,τι καλύτερο μπορέσαμε να επιτύχουμε», είπε ο κ. Γυφτέας. Μεταξύ άλλων, παρατήρησε πως τα σχολεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Με τα Τμήματα Διά Βίου Μάθησης ήρθαμε πιο κοντά στην κοινωνία της Καλαμάτας». Ακόμα, αναφέρθηκε στη σύνδεση του Μουσικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου με τα φωτοβολταϊκά συστήματα, με τα ενεργειακά προγράμματα της ΔΕΗ - και επεσήμανε ότι ξεκίνησε ξανά η σίτιση στο Μουσικό.