Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 08:24

Στη "μάχη" των πανελλαδικών από σήμερα οι μαθητές

Στη "μάχη" των πανελλαδικών από σήμερα οι μαθητές

Στη "μάχη" των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται σήμερα οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ και αύριο οι μαθητές από τα γενικά λύκεια. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σήμερα θα ξεκινήσουν επίσης με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Για τα γενικά λύκεια, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ έως τις 21. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών, ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν έναν σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για τη ζωή τους, αγώνα. Με ψυχραιμία και ηρεμία να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι τη διαδικασία που αποτελεί έναν μόνο σταθμό στην πορεία της κατάκτησης της γνώσης. Οταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, προτρέπω τους νέους μας να επιλέξουν τις σπουδές που πραγματικά θέλουν, γιατί για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ευθύνη της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Και για αυτό εργαζόμαστε. Οι υποψήφιοι να έχουν τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο έχει διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο του συστήματος και στις φετινές εξετάσεις. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του υπουργείου που συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Καλή επιτυχία σε όλους!».