Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 16:20

8 ειδικότητες στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

8 ειδικότητες στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Σε 6 τομείς με 8 ειδικότητες θα εκπαιδευτούν φέτος οι μαθητές που θα επιλέξουν το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας.

Οι εγγραφές στα ημερήσια κι εσπερινά  ΕΠΑΛ πραγματοποιούνται από σήμερα μέχρι τις 23 Ιουνίου, μέσω της  εφαρμογής e-epal, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-epal.minedu.gov.gr, όπου απαιτούνται και οι κωδικοί του Taxisnet είτε των ιδίων των υποψηφίων ή των γονιών τους.

Στις προθεσμίες και στον τρόπο εγγραφής καθώς και στις ειδικότητες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας αναφέρθηκε ομάδα εκπαιδευτικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Το σχολείο, το οποίο στεγάζεται στο συγκρότημα της οδού Κρήτης,  λειτουργεί με μειωμένο ωράριο (από 18.10 έως 21.50) και υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, κυρίως εργαζόμενους. Μάλιστα, όσοι κατέχουν απολυτήριο λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στην Β’ τάξη για την απόκτηση μόνο πτυχίου ειδικότητας, με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 τομείς και 8 ειδικότητες, που έχουν ως εξής:

- Τομέας Πληροφορικής με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

- Τομέας Μηχανολογίας με ειδικότητες:

1. Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και  Φυσικού Αερίου,

2. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών,

3. Τεχνικός Οχημάτων.

- Τομέας Ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού, με ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων.

- Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών ή Τουριστικών Υπηρεσιών.

- Τομέας Υγείας, Πρόνοιας κι Ευεξίας με ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης.

- Τομέας Εφαρμοσμένων τεχνών με ειδικότητα: Συντήρηση Έργων Τέχνης.

Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:

α) Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το απολυτήριο γενικού λυκείου), και

β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.

Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ,  στη σχολή Αστυφυλάκων, στη σχολή Πυροσβεστικής και στις σχολές Ακαδημίας  Εμπορικού Ναυτικού, με ειδικές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ υπάρχει ειδική ποσόστωση 1% για είσοδο τους στα ΤΕΙ και στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Ακόμα μπορούν προαιρετικά να φοιτήσουν στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των Ι.Ε.Κ.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να κάνουν μετεγγραφή σε πρωινό ή εσπερινό ΕΠΑ.Λ. πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης από 19 έως 23 Ιουνίου στην εφαρμογή e-epal, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-epal.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας. Οι ανήλικοι μαθητές καθώς και οι ενήλικοι που είναι προστατευόμενα μέλη μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς Taxisnet των γονιών τους. Για όσους αντιμετωπίσουν κάποια δυσκολία, η εγγραφή μπορεί να γίνει και στο σχολείο, απαραίτητα όμως με τους κωδικούς Taxisnet.

Για την οριστικοποίηση της εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου να προσέλθουν στη σχολική μονάδα στην οποία επελέγησαν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να 

Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr

Facebook: epalekal

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης

Τηλέφωνο (fax): 2721025807

Κινητό: 6945975448