Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 00:06

Πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Γράφτηκε από την
Πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Σοβαρός κίνδυνος να μείνουν εκτός σχολείου και μαθημάτων πολλοί μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που μένουν σε χωριά και κωμοπόλεις έξω από την Καλαμάτα υπάρχει πλέον, αφού οι οδηγοί ταξί δεν κατέθεσαν αιτήσεις στο σχετικό διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας για τη μεταφορά και στο εξής φαίνεται πως τα παιδιά δεν θα έχουν τρόπο μετακίνησης από και προς αυτό.
Για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα, χθες 20 γονείς μετείχαν σε γενική συνέλευση που έγινε στο σχολείο, παρουσία του διευθυντή Παναγιώτη Κάτσου, της προέδρου του Συλλόγου Γονέων Αθηνάς Σπανού και του προέδρου της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας Βαγγέλη Σιδερέα.
Ο διευθυντής ενημέρωσε αρχικά πως από φέτος τα δρομολόγια των μαθητών ανέλαβε να οργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας και πως η χρηματοδότηση πέρασε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από 1/1/2012 όμως, το κόστος θα περάσει και αυτό στους δήμους, πράγμα που οδήγησε τους υπεύθυνους στις εξής αποφάσεις, με σκοπό να γίνουν λιγότερα έξοδα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ο Δήμος Καλαμάτας πλέον έχει προτείνει τα παιδιά που ζουν μέσα στην Καλαμάτα να εξυπηρετούνται από ένα λεωφορείο, το οποίο θα παίρνει και τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού.
Οι γονείς σε αυτήν την πρόταση σχολίασαν πως ένας συνοδός δεν θα είναι αρκετός για τόσα παιδιά και πως το λεωφορείο δε θα μπορεί να φτάσει σε στενά δρομάκια.
Το τεράστιο όμως πρόβλημα έγκειται στη μεταφορά των παιδιών από τα χωριά και την επαρχία γενικότερα. Στο σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος, μόνο δύο οδηγοί κατέθεσαν τα χαρτιά τους για να αναλάβουν τη μεταφορά παιδιών. Ενας από τον Πύργο Λεύκτρου και ένας από το Βλαχόπουλο.
Οπως ακούστηκε στη συνέλευση, το χρηματικό ποσό της αποζημίωσης που προτάθηκε στους οδηγούς ταξί είναι στο 1/3 της τιμής που ίσχυε παλιότερα, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην ενδιαφέρονται πλέον να αναλάβουν τη μεταφορά.
Οι ίδιοι οι γονείς ήταν ανάστατοι, καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν τη δυνατότητα -χρονική ή οικονομική- να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά από και προς την Καλαμάτα.
"Δεν είναι δυνατόν να κόβουν τα κονδύλια από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες" είπαν οι μητέρες, πολλές από τις οποίες δεν δίστασαν να πουν πως θα διακόψουν τα παιδιά από το ΕΕΕΕΚ...
Ο Βαγγέλης Σιδερέας έχει ήδη κάνει επαφές με την Περιφέρεια και είπε πως είχε την βεβαίωση του περιφερειάρχη πως θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για το θέμα.
Η συνέλευση έκλεισε με την πρόταση να ετοιμάσουν οι γονείς ένα έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους, ζητώντας τη βοήθειά τους, ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο τους καθημερινά.
"Θα μας φτάσουν στο σημείο να κάνουμε καταλήψεις" είπε μια μητέρα, εκφράζοντας έτσι την απόγνωση στην οποία έχουν φτάσει οι γονείς με αυτή την εξέλιξη.



NEWSLETTER