Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 23:51

Οι νικητές του Παιδικού Διαγωνισμού Παραμυθιού για τη Γιάλοβα στη λιμνοθάλασσα

Γράφτηκε από την
Οι νικητές του Παιδικού Διαγωνισμού Παραμυθιού για τη Γιάλοβα στη λιμνοθάλασσα

Τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας επισκέφτηκαν οι τυχεροί νικητές του παιδικού διαγωνισμού παραμυθιού «Το παραμύθι της Γιάλοβας: Ενα ταξίδι στον Κόλπο του Ναβαρίνου».

Σε συνέχεια του διαγωνισμού -τον οποίο προκήρυξαν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation, με την υποστήριξη της BirdLife International και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας- τα παιδιά που νίκησαν επισκέφτηκαν μαζί με τις οικογένειές τους τη λιμνοθάλασσα για να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια βιοποικιλότητα της προστατευόμενης αυτής περιοχής.

Μέσα από τη ματιά όχι μόνο των νικητών, αλλά και όλων των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί για τη μοναδική ομορφιά και την αξία της λιμνοθάλασσας, αλλά και να ενεργοποιηθεί για την προστασία της.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές Αικατερίνη Τσοπάνογλου και Στέφανο Σβόμπο για «Το παραμύθι της Γιάλοβας» - το οποίο πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα-, ενώ το 2ο βραβείο κέρδισαν οι Αριάνα και Μαρτίνα Λαναρά για το παραμύθι «Μια φορά και δυο ψαροκαιρούς στη Γιάλοβα».

Οι νικητές συμμετείχαν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο 3ήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ορνιθολογικής στη λιμνοθάλασσα, με τίτλο «Γνωρίζοντας τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας». Στο πλαίσιό του, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν για τα διαφορετικά οικοσυστήματα ενός υγρότοπου, όπως και για τη λειτουργία του στην αλυσίδα της φύσης - με παράδειγμα την προστατευόμενη αυτή περιοχή "Natura 2000".

Παράλληλα, τα παιδιά και οι οικογένειές τους ξεναγήθηκαν στο "Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank": το διαδραστικό περιβαλλοντικό κέντρο που βρίσκεται στην Costa Navarino και ενημερώνει τους επισκέπτες για τη μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπισή του.

Οι νικητές ταξίδεψαν με πτήση της Aegean Airlines και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο "Τhe Westin Resort" της Costa Navarino.


NEWSLETTER