Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 13:36

Νέες «αφίξεις» στον Υγρότοπο Μουστού

Γράφτηκε από την
Νέες «αφίξεις» στον Υγρότοπο Μουστού

Η ενασχόληση με την παρατήρηση πουλιών (birdwatching) κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως και έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ορνιθολογικός παράδεισος για την Ευρώπη.
To πλήθος των πουλιών, ως προς τα είδη και τον πληθυσμό τους, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη βιοποικιλότητας της περιοχής μας και κατά συνέπεια και στην οικολογική αξία της. Με δεδομένο ότι η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία ανακάλυψης, ο Φορέας Διαχείρισης διοργανώνει συνάντηση birdwatching στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Στόχος του Φορέα είναι να αναδειχθεί η περιβαλλοντική αξία της προστατευόμενης περιοχής έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επαφή του ευρύ ευρέος κοινού με την άγρια ζωή.
Ελάτε να παρατηρήσουμε μαζί τους περιστασιακούς επισκέπτες από άλλες ηπείρους (Ασία, Αφρική) καθώς και τις αφίξεις νέων ειδών στον υγρότοπό μας! Με τη βοήθεια των οδηγών αναγνώρισης και του ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια & τηλεσκόπιο) που θα διατεθούν από τον Φορέα Διαχείρισης, θα προσπαθήσουμε να παρατηρήσουμε πολλά είδη πουλιών, κάποια από τα οποία είναι σπάνια ή προστατευόμενα: αρπακτικά (γερακίνες, καλαμόκιρκους, βραχοκιρκίνεζα), ερωδιούς, κορμοράνους και διάφορα είδη πάπιας (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, χουλιαρόπαπιες, βαρβάρες).
Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή το πρωί για να εξασκήσουμε μαζί την όραση και την ακοή μας και να απολαύσουμε, με όλες μας τις αισθήσεις, την ηρεμία που μας προσφέρει η παρατήρηση στη φύση.

Φορέας Διαχείρισης Ορους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού


NEWSLETTER