Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 17:21

Μαθητές και καθηγητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας στη Ραβένα 

Γράφτηκε από την
Μαθητές και καθηγητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας στη Ραβένα 

Επτά μαθητές και 2 καθηγητές του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν τη Ραβένα της Ιταλίας, κατά το χρονικό διάστημα 18-24 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2.  

Εκεί, συναντήθηκαν  με αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από τη Λιθουανία και την Ολλανδία και όλοι μαζί, συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είχαν οργανώσει οι Ιταλοί μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής, που ήταν το Liceo Classico Dante Alighieri. Οι δραστηριότητες σχετίζονταν  κυρίως με θέματα κοινωνικής ένταξης, που είναι και το αντικείμενο του πρότζεκτ που υλοποιείται συνεργατικά από τα τέσσερα σχολεία και το οποίο φέρει τον τίτλο Include (http://include.erasmuska2.eu/).

Οι μαθητές Χρήστος Δικαίος, Κωνσταντίνα Καραμπάτσου, Αναστασία Κάτσου, Αφροδίτη Οικονόμου, Αλέξανδρος Παπαβασιλείου, Μαρία Σταθοπούλου, Κωνσταντία Τσίντζηρα, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές Κυριακή Κατσίρου και Δημήτριο Βρυώνη, είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση του Ιταλικού εκπαιδευτικού συστήματος, να επισκεφθούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco με τα περίφημα ψηφιδωτά, όπως ο Αγιος Βιτάλιος, ο Αγιος Απολλινάριος και το μαυσωλείο της Gala Placidia, να επισκεφθούν ΜΚΟ, όπως η Marinando, που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική ένταξη, να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο κατασκευής ψηφιδωτών, να επισκεφθούν το τοπικό δημαρχείο, καθώς και το τοπικό παράρτημα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Εκεί παρακολούθησαν διάλεξη σχετική με το ζήτημα της μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ευρώπη, ενώ γνώρισαν σύγχρονους τρόπους συντήρησης έργων τέχνης που εφαρμόζονται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο. 

Η ομάδα των μαθητών και καθηγητών είχε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μονοήμερη επίσκεψη στη Βενετία.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη κινητικότητες μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος: στη Λιθουανία, τον Φεβρουάριο  του 2018 και στην Ολλανδία, τον Απρίλιο του 2018.


NEWSLETTER