Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 16:24

Παράταση αιτήσεων για αγώνες ρητορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Παράταση αιτήσεων για αγώνες ρητορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής έδωσε το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, για τους 3ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέχρι την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση theodora.kourkoulou@gmail.com, evolonaki2003@yahoo.co.uk. Τους αγώνες διοργανώνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τους σχολικούς συμβούλους Φιλολόγων Μεσσηνίας, την Ελληνική Ενωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, τον Ρητορικό Ομιλο Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων του Νομού Μεσσηνίας.

Οι 3οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 2 - 4 και 9 - 11 Μαρτίου στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Ν. Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Οι αγώνες θα γίνουν ως εξής: Διττοί: κάθε σχολείο, γυμνάσιο ή λύκειο, μπορεί να παρέχει μια ομάδα 5 ατόμων για διττούς αγώνες, (χωρίς περιορισμό ή υποχρέωση) στις συμμετοχές ανά γύρο και δυνατότητα συμμετοχής και σε ένα ατομικό αγώνισμα. Οι διττοί έχουν θεματική και από την αρχαία και από τη νέα ελληνική γραμματεία χωρίς διάκριση.

Ατομικά αγωνίσματα: ανά σχολείο 3 θέσεις προτρεπτικού, 4 θέσεις εκφραστικής και 6 θεσεις αυθόρμητου. Εκτός από τη νοηματική ανάγνωση λυκείου, τα ατομικά αγωνίσματα έχουν θεματική και από την αρχαία και από τη νέα ελληνική γραμματεία χωρίς διάκριση. Ενα σχολείο επομένως θα μπορεί να στείλει ως 13 μαθητές, αν οι 5 εκ των οποίων θα μπορούν να διαγωνιστούν και στην 5μελή ομάδα των διττών ή έως 18 μαθητές αν όλοι αγωνιστούν σε ξεχωριστά αγωνίσματα.

Για πληροφορίες: Ελένη Βολονάκη 6937-241593, Δώρα Κούρκουλου 27210 65119. Υπεύθυνη συντονίστρια είναι η κ. Βολονάκη επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, αναπληρώτρια διευθύντρια Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η επιστημονική - οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους: Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, πρόεδρο Τμήματος Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ανδρέα Μαρκαντωνάτο καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, διευθυντή Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Αθανάσιο Ευσταθίου αναπληρωτή καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Δήμητρα Σταθοπούλου σχολική σύμβουλο Φιλολόγων Μεσσηνίας. Βασιλική Σακκά σχολική σύμβουλο Φιλολόγων Μεσσηνίας. Βασίλειο Μπαζάνη φιλόλογο, γενικό γραμματέας Σ.Φ.Μ. Βάλια Λουτριανάκη φιλόλογο (Αρσάκειο Ψυχικού), πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, DEA, υπ. δρ. Φωτεινή Εγγλέζου πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.). Μανώλη Πολυχρονίδη εκπαιδευτή Ρητορικής – πολιτικό επιστήμονα, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ενωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, συντονιστή ρητορικών ομίλων και προπονητή ρητορικών αγωνισμάτων σε δημόσια δημοτικά σχολεία και σε δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια. Ρούλα Μουντάνου συνδιοργανώτρια Αγώνων Ρητορικής – διευθύντρια Εκπαιδευτηρίων «Πολύτροπη Αρμονία».

Υπεύθυνη γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης: Δώρα Κούρκουλου φλόλογος, γραμμ. ΠΜΣ με κατεύθυνση «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία».