Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 21:04

Πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό η Λυδία Αϊζενμπαχ

Γράφτηκε από την

Πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό μουσικής ήρθε η σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Λυδία Αϊζενμπαχ, τελειόφοιτη στην τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη.
Η Λυδία πρώτευσε στο διαγωνισμό που κάνει για 23ο έτος η Yamaha Music Foundation of Europe, ως εφαρμογή του προγράμματος υποτροφιών για σπουδαστές μουσικής. Συνολικά δόθηκαν 43 υποτροφίες σε σπουδαστές μουσικής ανώτερων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 29 ευρωπαϊκές χώρες. Το έτος 2011-2012 οι υποτροφίες δόθηκαν στην κατηγορία οργάνων ξύλινα πνευστά.
Ο διαγωνισμός για τη μια υποτροφία που αναλογεί στην Ελλάδα έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα και έλαβαν μέρος σπουδαστές από όλη την ελληνική επικράτεια (στο φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο και φαγκότο) που είχαν ήδη προεπιλεγεί μετά από αποστολή ηχογράφησης.
Τα μέλη της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, γνωστοί σολίστ ξύλινων πνευστών, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος μίλησαν με θερμά λόγια για την μουσική κατάρτιση, την άρτια ερμηνεία και την εξαιρετική παρουσία της 18χρονης σπουδάστριας από την Καλαμάτα, την συνεχάρησαν για τη συνέπεια και την αφοσίωση της δουλειάς που κάνει με την καθηγήτριά της και της ευχήθηκαν καλή συνέχεια στις σπουδές και τα σχέδιά της.