Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 15:49

4η θέση σε διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

4η θέση σε διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Στην τελική 10άδα, και συγκεκριμένα στην 4η θέση, του διαγωνισμού “Δεξιότητες ζωής: Αναπτύσσοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες” προκρίθηκε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας. Ο τελικός διοργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή πάνω από 100 σχολείων.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας συμμετείχε με την ομάδα Agrofresh που είναι μια αγροτική κοινωνική επιχείρηση, ενώ η εκδήλωση επιλογής των 10 καλύτερων έγινε την Τρίτη στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (INNOVATHENS).

Για τους σκοπούς της έκθεσης η ομάδα του σχολείου από την Καλαμάτα δημιούργησε μια αφίσα με το όνομα/λογότυπο της κοινωνικής επιχείρησης και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο - αφίσα για περισσότερες πληροφορίες με τη βοήθεια του καθηγητή - γραφίστα Σπύρου Νιαβή.

Την ομάδα απάρτιζαν οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου Παναγιώτης Κολυβάρης, Σταυρούλα Μαστακούρη, Δημήτρης Νικολής, Κατερίνα Παχτίτη, Σταύρος Σκόκος, Δημήτρης Τσακανίκας και Σταυρούλα Χελά, ενώ συντονίστρια ήταν η καθηγήτρια Ολγα Καρακωνσταντίνου και σύμβουλος η Παναγιώτα Αράπη.