Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 19:49

Χρωστούν στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας 3 εκ. ευρώ για τη μεταφορά μαθητών

Γράφτηκε από την

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας  (ΟΕΒΑ) έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό της την προστασία υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των σωματείων μελών της  απευθύνεται σε σας δια της παρούσης  επιστολής, για να εκφράσει την έντονη ανησυχία της για ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. Αρκαδίας.
Είμαστε βέβαιοι, κε Περιφεριάρχα, ότι είστε ήδη ενήμερος για την τεράστια οφειλή της Περιφέρειας προς το Κ.Τ.Ε.Λ. Αρκαδίας για το έργο των σχολικών μετακινήσεων.
Οι οικονομικές οφειλές που εκρεμούν υπερβαίνουν τα 3.000.000,00 € μόνο για την μεταφορά μαθητών και οδηγούν  μια εύρωστη επιχείρηση όπως το Κ.Τ.Ε.Λ. Αρκαδίας σε οικονομική κατάρευση.
‘Οπως θα έχετε διαπιστώσει ότι παρόλα τα προβλήματα η μεταφορά των μαθητών συνεχίζεται απρόσκοπτα , αφού οι επαγγελματίες του ΚΤΕΛ δεν διανοούνται να αφήσουν τα παιδιά χωρίς δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση, παρόλο που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα μισθωμένα ΙΧ και τα ταξί που μεταφέρουν τα παιδιά και τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταματήσουν τη συνεργασία με το ΚΤΕΛ. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ, βασιζόμενη σε αυτές τις συμβάσεις που έχει υπογράψει, ανανέωσε πριν δύο χρόνια το στόλο της, λαμβάνοντας εξαιρετικά μεγάλα δάνεια, τα οποία αδυνατεί πλέον να καλύψει.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση του ΚΤΕΛ επειρεάζει και έναν σημαντικό αριθμό άλλων επαγγελματιών που συνεργάζονται μαζί του, όπως είναι οι επισκευαστές αυτοκινήτων, τα πρατήρια καυσίμων, οι έμποροι ανταλλακτικών και άλλοι. Τα πράγματα είναι, δυστυχώς, οριακά και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αναβολή.
Κύριε Περιφεριάρχα,
Είναι προφανές ότι επιβάλλεται να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να καταβληθούν τα συντομότερο δυνατόν τα οφειλόμενα προς το Κ.Τ.Ε.Λ. Αρκαδίας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, που δεν συνίστανται μόνον στην περίπτωση να μην μπορεί να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία τους, αλλά και στην γενικότερη οικονομική κατάρρευση του Κ.Τ.Ε.Λ. Αρκαδίας.
Εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη της Διοικήσεως της ΟΕΒΑ ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του προβλήματος και παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας για την πορεία του ζητήματος.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος πρόεδρος ΟΕΒΑ

 


NEWSLETTER