Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 15:43

Συνεργασία Μισθού με διευθυντές σχολείων της Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, είχε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Τρίπολης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, κατά την οποία τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος των Δ/ντών των σχολείων στην αναμόρφωση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου, όπως και στη διασφάλιση της ομαλής και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. τους.
Ο κ. Μισθός αναφέρθηκε στα δύο επικείμενα νομοθετήματα αναφορικά με το ¨Νέο Λύκειο¨ και το ¨Τεχνολογικό Λύκειο¨, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν το χάρτη του μαθητικού πληθυσμού.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη διασφάλιση από μέρους των Διευθυντών των Σχολείων, της σωστής λειτουργίας των κυλικείων και της μεταφοράς των μαθητών από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ώστε να γίνεται με ασφάλεια και όπως προβλέπεται . Μίλησε για την προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα, καθώς και για την ενδεχόμενη λειτουργία βαθμολογικού κέντρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή στην αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας και προβληματικής συμπεριφοράς στο σχολικό χώρο και σύστησε συνεργασία των Συλλόγων Διδασκόντων με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και με τις Σχολικές Επιτροπές.
Τέλος, ευχαρίστησε τους Διευθυντές για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους και τόνισε όχι μόνο το διοικητικό αλλά και τον παιδαγωγικό τους ρόλο.


Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
NEWSLETTER