Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 20:14

Την παραίτηση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας για τη συγχώνευση δημοτικών σχολείων ζητεί η Ενωση Γονέων

Γράφτηκε από την
Την παραίτηση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας για τη συγχώνευση δημοτικών σχολείων ζητεί η Ενωση Γονέων

Την παραίτηση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκου Κλάδη ζήτησαν χθες το μεσημέρι οι γονείς - μέλη της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή τις προτάσεις που πρόσφατα υπέβαλε στα Δημοτικά Συμβούλια του νομού για τις προτάσεις των συγχωνεύσεων - καταργήσεων των σχολικών μονάδων το 2012-2013.
Για το θέμα αυτό η Ενωση κοινοποίησε μια ανοικτή επιστολή από την Κυριακή, στην οποία γίνεται σαφές πως ο διευθυντής κ. Κλάδης "υποβιβάζει 8 σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία: 2ο, 3ο, 6ο, 14ο, 16ο, 18ο, Βέργας, Σπερχογείας) και συγχωνεύει το 7ο και το 26ο, καταργεί 20 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών".
Οι γονείς εκτιμούν ότι, αν ισχύσει τελικά η πρότασή του, το επόμενο σχολικό έτος θα δημιουργηθεί τεράστια δυσλειτουργία στα δημοτικά σχολεία. Ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και τη μεταφορά των μαθητών, θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά.
Τονίζουν ακόμη πως ο κ. Κλάδης δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν του καμιά παιδαγωγική αρχή και ανάγκη για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά δάσκαλο (που διεκδικούν εκπαιδευτικοί και γονείς), ούτε τις ανάγκες και την ανάπτυξη της πόλης, ούτε και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου και πως αγνόησε ακόμα και το Υπηρεσιακό του Συμβούλιο και συνέταξε μια προσωπική πρόταση (που βασίζεται σε προβλέψεις του για το δυναμικό των σχολείων τη νέα χρονιά) καθαρά μνημονιακού χαρακτήρα.
Χθες το ΔΣ της Ενωσης επισκέφθηκε για τους παραπάνω λόγους τον κ. Κλάδη και του ζήτησε να ανακαλέσει την πρότασή του και να παραιτηθεί από τη θέση του, γιατί "ενήργησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως εκπρόσωπος της τρόικας στην πόλη και όχι σαν εκπαιδευτικός".
Σήμερα για το ίδιο θέμα οι δάσκαλοι και οι γονείς θα δώσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων.
Σχετικά με τα παραπάνω, ο κ. Κλάδης απάντησε πως το αίτημα των γονέων για παραίτησή του το προσπερνά και πως οι γονείς πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ώστε να έρθουν και όλες οι υπόλοιπες απαντήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Πρόσθεσε πως η όποια συγχώνευση σχολικών μονάδων δεν εμποδίζει την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων, τα οποία μάλιστα πρόσφατα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (26ο Δημοτικό).


NEWSLETTER