Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 20:16

Η απάντηση της Ενωσης Γονέων στις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Εκπαιδευσης

Γράφτηκε από την

Πληροφορηθήκαμε, εντελώς τυχαία, την Πέμπτη 1/3/2012 την έλευση του περιφ/κου διευθυντή εκπαίδευσης κ. Μισθού στην πόλη μας.
Πήραμε την πρωτοβουλία, αφού ο ίδιος δεν είχε την ευγενική καλοσύνη να μας καλέσει και να μας ζητήσει σαν Ένωση να του υποβάλουμε τη δική μας πρόταση για το θέμα της μεταβολής των σχολικών μονάδων του Δήμου τον οποίο εκπροσωπούμε, να τον επισκεφτούμε (μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας) και να του εκθέσουμε τις απόψεις μας.
Ο κ. Μισθός προτίμησε αντί να μας δεχθεί και ν’ ακούσει τις απόψεις μας να δώσει τη προγραμματισμένη του συνέντευξη τύπου και εκεί μέσα σ’ ένα παραλήρημα και ένα μονόλογο να προσπαθεί να πείσει τους πάντες για την ορθότητα της πρότασης του κ. Κλάδη, να χαρακτηρίζει τις απόψεις όσων διαφωνούν με την πρόταση  φασιστικές, να μας προτρέπει να μη ράβουμε κοστούμια και να μη θέλουμε πρώιμους ρόλους, να σταματήσουμε να δημιουργούμε αναρχικό καθεστώς γύρω από την παιδεία και να σταματήσουμε να παίζουμε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια.
Επίσης κατά τη διάρκεια του παραληρήματός του έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει και τη νομιμότητα της εκλογής της Ένωσης γονέων λέγοντας επ’ ακριβώς: « Αντί να εκφράσουν το θεσμό που πιθανά τους έχουν εκλέξει, δε ξέρω αν τους έχουν εκλέξει πέντε (5) βέβαια, γιατί είναι ένα ζήτημα αυτό το αν κάποιοι έχουν μόνο σφραγίδα, πολιτικοποιούν, κομματικοποιούν και πολύ περισσότερο λοιδορούν μπροστά στο φάντασμα των συνενώσεων».
Ντροπή σας κ. περιφερειακέ δ/ντή.
Αμφισβητείτε ένα θεσμό που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στα παιδιά μας.
Αμφισβητείτε έναν εθελοντικό θεσμό που όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τις δικές του εξετάσεις  έχοντας εκπροσώπους σε πολλούς τομείς της πόλης μας (δημοτική επιτροπή παιδείας, σχολικές επιτροπές Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας εκπαίδευσης, ΚΕΠΕΨΟ, κ.ά.) και έχει περάσει με άριστα.
Αμφισβητείτε έναν θεσμό που μέχρι πριν λίγο καιρό & εσείς ο ίδιος επαινούσατε για τη δράση του  και τις προτάσεις του  και τώρα που τόλμησε να σας κάνει κριτική δεν σας αρέσει.
Σας πληροφορούμε κ. Δ/ντή (αν και δεν υποχρεούμεθα) ότι η Ένωση Συλλόγων γονέων Δ. Καλαμάτας είναι καθ’ όλα νόμιμα εκλεγμένη (με συμμετοχή ψηφισάντων εκπροσώπων των Συλλόγων γονέων της πόλης μας που έφτασε στο 90%) όπως ακριβώς ορίζει ο ν.1566/1985 του υπουργείου το οποίο εκπροσωπείται και σας έχει διορίσει, νόμιμα πιστεύουμε, και όχι με πολιτικά και κομματικά κριτήρια.
Τέλος σας επιστρέφουμε όλους τους παραπάνω χαρακτηρισμούς που μας αποδώσατε γιατί πιστεύουμε ότι αφορούν μόνο εσάς και τη πολιτική της πλήρης απαξίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος που επιχειρείτε, ακολουθώντας πιστά ως καλός στρατιώτης τις εντολές του Υπουργείου σας και της τρόικας.
Οσον αφορά τα λεγόμενά σας ότι: «Είμαι αιχμηρός και θυμωμένος γιατί εκφράζω την πολιτεία από μια συγκεκριμένη θέση» θα σας συμβουλεύαμε την αιχμηρότητα και το θυμό σας να τα χρησιμοποιήσετε για να διεκδικήσετε ανάγκες των σχολικών μονάδων και όχι για να μας τρομάξετε.
κ. Περιφερειακέ Δ/ντή.
Εσείς μπορεί να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα και τις διαταγές του Υπουργείου σας αλλά εμείς ως γονείς θα υπερασπιστούμε και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα παιδιά μας, για τη μόρφωσή τους (όχι όπως πάτε να την επιβάλετε εσείς, αλλά όπως τους αξίζει) και την αξιοπρέπειά τους πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικά κριτήρια. Αυτά δε μας αγγίζουν.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 


NEWSLETTER