Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 18:27

Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων στην Τριφυλία

Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων στην Τριφυλία

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στην Τριφυλία όπου χθες όπως και σε όλη την Ελλάδα χτύπησε το πρώτο κουδούνι και οι αυλές των σχολείων γέμισαν με παιδικές φωνές.

Το πρώτο κουδούνι βρήκε το σύνολο σχεδόν των δασκάλων και των καθηγητών στις θέσεις τους και τα βιβλία έτοιμα να δοθούν στους μαθητές.

Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον αγιασμό στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας δίνοντας από εκεί τις ευχές του σε όλους τους μαθητές για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Στο ίδιο σχολικό συγκρότημα βρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μερκούρης, Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιάννα Κωνσταντέλου και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου.

Μιλώντας στην «Ε» για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Γιάννης Μερκούρης σημείωσε πως η χρονιά ξεκινά πολύ καλά με όλο το προσωπικό στις θέσεις του σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ λίγα κενά σε ώρες που θα καλυφθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ το 95% των ωρών είναι καλυμμένο. Επίσης ανέφερε ότι τα βιβλία έχουν πάει σε όλα τα σχολεία εγκαίρως και χωρίς προβλήματα. Από εκεί και πέρα επισήμανε ότι από την πλευρά του δήμου έγιναν παρεμβάσεις με ελαιοχρωματισμούς στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, ενώ είναι σε εξέλιξη έργο 70.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου με βάση τις ανάγκες που έχουν.

Κ.Μπ.