Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 13:20

Δενδροφύτευση από μαθητές στον Αγιο Ιωάννη Μυστρά

Με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών έγινε η Εθελοντική  Φύτευση στον Αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Αγ. Ιωάννου στον Ξεριά

Την Κυριακή 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, στη θέση Ξεριάς στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης εθελοντική φύτευση με πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου.

Από νωρίς το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με πρωταγωνιστές τα παιδιά ξεκίνησαν να φυτεύουν στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες των γεωπόνων του Τμήματος Ενέργειας – Σχεδιασμού και Πρασίνου της Δ/νσης Τοπ. Οικονομικής Ανάπτυξης τα φυτά που διέθεσε ο Δήμος για τον σκοπό αυτό.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου Αγίου Ιωάννη - Μυστρά που μαζί με την Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Πολυξένη Γεωργουσοπούλου και την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Αναστασία Βαχαβιώλου συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης δράσης, αλλά και της προσέδωσαν έναν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Καρμοίρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Χρήστος Μπουγάδης και Ιωάννης Σουμάκης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννου κ. Κωνσταντίνος Κωνστανταράκος.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν φυτευτεί περισσότερα από 250 φυτά, κυρίως πεύκα, αλλά και λεύκες, δάφνες, σπάρτα και άλλα φυτά προσαρμοσμένα στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, με σκοπό να αποκατασταθεί στο χώρο σταδιακά το φυσικό οικοσύστημα.

 

Από το Δήμο Σπάρτης