Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 17:55

Εναρξη Λειτουργίας του Πανελλήνιου Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.) για Παιδιά

Γράφτηκε από την
Εναρξη Λειτουργίας του Πανελλήνιου Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.) για Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σήμερα, Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, πραγματοποίησε την Έναρξη Λειτουργίας του Πανελλήνιου Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.) για Παιδιά.

Την έναρξη πραγματοποίησε, από την Αθήνα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Λένα Αρώνη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του Πανελλήνιου Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης για Παιδιά διασυνδέει τα κατά τόπους Κέντρα:

ΚΑΚΕ Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας με έδρα την Αθήνα (Μαρούσι, Καρέας)
ΚΑΚΕ Βορείου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη
ΚΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα
Εφεδρικό κέντρο λειτουργίας έκτακτης ανάγκης (disaster recovery area) στο Δ.Α.Α. Ελ. Βενιζέλος

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επέκταση της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» και της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», που πρακτικά συνεπάγεται:

Ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής κλήσεων
Ενδυνάμωση της δυνατότητας διαχείρισης περισσότερων αιτημάτων/κλήσεων που διαχειριζόμαστε
Καλύτερο συντονισμό όλων των στελεχών των Γραμμών (SOS 1056 & 116000)
Επέκταση του ανθρώπινου δυναμικού των Γραμμών (SOS 1056 & 116000)
Αξιοπιστία και εξάλειψη τεχνικών προβλημάτων μέσω πολλαπλών εφεδρειών

Στην ομιλία του ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε ότι: «η λειτουργία του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε. είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιβεβλημένη ανάγκη για την ελληνική κοινωνία, όπου τα προβλήματα των παιδιών και των οικογενειών τους στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία.

Βασικό στόχο έχει να συμβάλει καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, άμεσα στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε προβλήματος αφορά σε παιδί θύμα κακοποίησης, παραμέλησης, εξαφάνισης και παράνομης διακίνησης.

Οι δράσεις των Κ.Α.Κ.Ε. αποτυπώνουν ένα μεγάλο μέρος του έργου μας που είναι η λήψη καταγγελιών, η ενεργοποίηση του AMBER ALERT και γενικά οι διαδικασίες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, η επιτόπια παρέμβαση για παιδιά σε άμεσο κίνδυνο, οι συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες, η υλοποίηση Street Work (κοινωνικής εργασίας στο δρόμο) για παιδιά θύματα παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης.

Για όλα τα παραπάνω βασικά «εργαλεία» των Κ.Α.Κ.Ε. είναι η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και τα οχήματα άμεσης κοινωνικής επέμβασης.»

Καθοριστική στην υλοποίηση του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε για παιδιά και στην επέκταση των Γραμμών (SOS 1056 & 116000) ήταν η υποστήριξη του ΟΤΕ σε υλικοτεχνική τηλεπικοινωνιακή υποδομή. Ο ΟΤΕ φροντίζει για την απρόσκοπτη διασύνδεση των 5 κατά τόπους Κ.Α.Κ.Ε με τη χρήση της τεχνολογίας IP MPLS.

Η συνεργασία του ΟΤΕ με «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» χρονολογείται από το 1999 με τη χορηγία, μεταξύ άλλων, της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» και της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000».

Τον ΟΤΕ εκπροσώπησε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, η οποία δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα όταν υπηρετούν ανάγκες της κοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε εμείς στον ΟΤΕ την κοινωνική προσφορά και υπευθυνότητα. Γι’ αυτό και στηρίζουμε από το 1999 «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου δήλωσε: «Η λειτουργία του Κέντρου είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που πάνω από όλα μας υπενθυμίζει ότι σε περιόδους κρίσης η πιο ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα είναι τα παιδιά.

Όλα αυτά τα χρόνια, το Χαμόγελο του Παιδιού δρα προς αυτή την κατεύθυνση. Με έργα ουσίας, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Η στενή συνεργασία των Ελληνικών Αρχών με το Χαμόγελο του Παιδιού αποδεικνύει περίτρανα ότι η δημιουργία συνεργιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση σημαντικών προβλημάτων. Και είναι απολύτως εφικτή. Τα παιδιά μας ενώνουν για άλλη μία φορά. Εμείς θα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους χαρίζουμε το «Χαμόγελο».

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η συμβολή της εταιρείας CISCO, στην υλοποίηση του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε., η οποία παρείχε όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, λογισμικό και άδειες χρήσης καθώς και συνεχή τεχνική υποστήριξη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία του Αυτόνομου Κέντρου Λειτουργίας Έκτακτης Ανάγκης στο Δ.Α.Α. Ελ. Βενιζέλος (disaster recovery site), το οποίο με αυτόνομες υποδομές θα παραμένει διαθέσιμο σε εφεδρεία για λειτουργία σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Αυτό καθιστά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως το μόνο φορέα για παιδιά στην Ελλάδα που διαθέτει υποδομές τέτοιες ώστε οι Γραμμές Βοήθειας και οι υπηρεσίες που αυτές παρέχουν να παραμένουν Ενεργές, Κάθε λεπτό & Κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης πραγματοποιήθηκαν ζωντανές συνδέσεις με ανάλογες εκδηλώσεις στα Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης σε Αθήνα και Πάτρα, καθώς και με διεθνείς φορείς από όλο τον κόσμο στους οποίους δραστηριοποιείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».



Για αναλυτικότερα στοιχεία καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Χαρά Γροσδάνη Τηλ. 2160 332499 – 6936523047

Και να επισκεφθείτε το site μας  http://www.hamogelo.gr



NEWSLETTER