Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 18:00

"Αγαπώ και προβάλω τον τόπο μου" από μαθητές

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησε στο τέλος Φεβρουαρίου μια πανελλαδική μαθητική καμπάνια με τίτλο: «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου». Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του τόπου τους και στη συνέχεια να τον προβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να αποτελέσει προορισμό για εκδρομές μαθητών από όλη την Ελλάδα.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η συμμετοχή στην καμπάνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι μαθητές ετοίμασαν μικρά βίντεο και φωτογραφίες προβάλλοντας τον τόπο τους, τα «έντυσαν» με μουσικές, τραγούδια και δικές τους συνθέσεις δημιουργώντας  έτσι ένα πρωτότυπο υλικό τουριστικής προβολής. Όλα τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου ( HYPERLINK "http://vod.sch.gr" http://vod.sch.gr) που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. 
Η καμπάνια «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου» κορυφώνεται  την Κυριακή 1η Απριλίου με δράσεις που θα γίνουν στις έδρες των Νομών όλης της Ελλάδας και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικούς περιπάτους στο ιστορικό κέντρο των πόλεων, ποδηλατοδρομίες, ζωγραφική, γκράφιτι, εκπαιδευτικές επισκέψεις  σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα δράσεις σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ως εξής:

ΑΡΚΑΔΙΑ:
• Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ελάτε να γίνουμε γιουνιπερογνώμονες», στο δάσος της Μαλεβής Κυνουρίας για 45 γονείς και μαθητές με θέμα το δασικό οικοσύστημα.
• Εργαστήρι ζωγραφικής στην πλατεία του Άρεως στην Τρίπολη για 40 γονείς και μαθητές με θέμα :  «Παραδοσιακά κτίρια της πόλης μας». (09:45 -13:30)
•  Περιβαλλοντικό μονοπάτι και καλλιτεχνικό εργαστήρι με θέμα «Κατασκευές  με υλικά της φύσης» στο άλσος του Αγίου Γεωργίου Τριπόλεως για 40 γονείς και μαθητές. (09:45 – 13:00)

ΑΡΓΟΛΙΔΑ:
• ΑΡΓΟΣ:  Υλοποίηση του Προγράμματος του ΚΠΕ Νέας Κίου με θέμα "Άργος, μια πόλη ταξιδευτής στην Ιστορία", με Ομάδες μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης.
•ΝΑΥΠΛΙΟ: Υλοποίηση του Προγράμματος του ΚΠΕ Νέας Κίου με θέμα "Ναύπλιο, ταξίδι στο παρελθόν",  με ομάδες μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης.
• Κοινή Μουσική Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με Σχολείο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 2 Απριλίου στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο του Άργους.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:
Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου (10:30-13:00),
• ξενάγηση στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο
• ζωγραφική, φωτογραφία, θεατρικό παιχνίδι.

ΛΑΚΩΝΙΑ:
Στο ΚΠΕ Μολάων,
•παρουσίαση και προβολή των βίντεο και φωτογραφιών που ετοίμασαν οι μαθητές για την καμπάνια «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου».
• εικαστικό πρόγραμμα  «Δημιουργώ το χάρτη της περιοχής μου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:
• Στην Καλαμάτα (για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου και τους συνοδούς τους) το Πρόγραμμα: «Καλαμάτα: Από το κάστρο ως την παραλία, περιβάλλον και ιστορία», περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη βοήθεια σχετικού υλικού και δραστηριοτήτων. (09:30 - 13:00)
•Στην αρχαία Μεσσήνη (για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου και τους συνοδούς τους) το Πρόγραμμα: «Αρχαία Μεσσήνη, ένα παράδειγμα αειφορικής διαχείρισης από το παρελθόν»,   περιήγηση στα τείχη και τον αρχαιολογικό χώρο με τη βοήθεια σχετικού υλικού και δραστηριοτήτων. (09:30 -13:00)

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων