Τρίτη, 01 Μαϊος 2012 08:48

Ευρωπαίοι μαθητές και καθηγητές στην Κυπαρισσία στο πλαίσιο του προγράμματος "Comenius"

Γράφτηκε από την
Ευρωπαίοι μαθητές και καθηγητές στην Κυπαρισσία στο πλαίσιο του προγράμματος "Comenius"

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τα σχολεία της Ευρώπης που συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα "Comenius" υποδέχθηκαν χθες το πρωί μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. Το γυμνάσιο επιλέχθηκε να είναι το σχολείο όπου θα γίνει η λήξη του προγράμματος που είχε τίτλο «Keep feet and active - Be healthy and happy».
Ετσι χθες με πολύ μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν τους 42 καθηγητές και τους 25 μαθητές από 2 σχολεία της Φινλανδίας, 2 σχολεία της Γερμανίας και από ένα σχολείο της Ισλανδίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Γαλλικής Μαρτινίκας. Τους φιλοξενούμενους αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου Μάτα Μπαρτζελιώτη καλωσορίζοντάς τους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία. Αναφέρθηκε στην ιστορία του σχολείου που ξεκινά το 1955, στο οποίο φοιτούν 304 μαθητές και έχει 13 τμήματα με 35 εκπαιδευτικούς. Σχετικά με το πρόγραμμα "Comenius" επισήμανε την μεγάλη σημασία που έχει για τους μαθητές αφού τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλους μαθητές από όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς, να δουν τα χαρακτηριστικά κάθε χώρας αλλά και να διαπιστώσουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ζούμε όλοι σε ένα παγκόσμιο χωριό. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η υπεύθυνη του προγράμματος για το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας Βίκυ Ξάστερου και ο υπεύθυνος όλου του προγράμματος Bornd Goebel.
Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιελάμβανε παρουσίαση φωτογραφιών από τις μέχρι τώρα επισκέψεις των μαθητών, τραγούδια και παρουσίαση εργασιών για την ιστορία της Κυπαρισσίας, την μεσογειακή διατροφή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και θα επισκεφθούν σημαντικούς χώρους της Νότιας Πελοποννήσου.


NEWSLETTER