Τρίτη, 15 Μαϊος 2012 04:03

ΤΕΙ Καλαμάτας: Εγκαταλείπουν τις σπουδές γιατί δεν τα βγάζουν πέρα

Γράφτηκε από την
ΤΕΙ Καλαμάτας: Εγκαταλείπουν τις σπουδές γιατί δεν τα βγάζουν πέρα

Εγκαταλείπουν τις σπουδές τους στην Καλαμάτα σπουδαστές του ΤΕΙ που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Σύμφωνα με εν ενεργεία σπουδαστές, φίλοι και γνωστοί τους έχουν φύγει από την πόλη κι έχουν επιστρέψει στα πατρικά τους, μαζί με την οικογένειά τους, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το ενοίκιο και τα υπόλοιπα έξοδα.
Εν όψει των σπουδαστικών εκλογών αύριο, σπουδαστές ζητούν από τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων που θα προκύψουν, να διεκδικήσουν δράσεις και παροχές που θα δώσουν σε όλους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Ο Φώτης Μαυροβουνιώτης ακούει διαρκώς συμφοιτητές του να φεύγουν από την πόλη. Ηδη 4 φίλοι του έχουν εγκαταλείψει προσωρινά τουλάχιστον τις σπουδές τους. Θεωρεί πως πρέπει να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση και δωρεάν μεταφορά για όλους. Επίσης η αναβάθμιση της εστίας θα συνέβαλε στην εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων σπουδαστών, ενώ μεταξύ όσων πρέπει να διεκδικήσουν οι νέοι σπουδαστικοί σύλλογοι πιστεύει πως πρέπει να είναι και η αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών. "Σε κάθε περίπτωση στόχος πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του φοιτητή. Να γίνει πιο εύκολη η διαμονή του στην Καλαμάτα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομική κρίση μεγάλη. Ηδη φεύγουν πολλοί γιατί δεν έχουν λεφτά".
Την ίδια άποψη έχουν σχηματίσει επίσης ο Χρήστος Καραγράνης, ο Γιάννης Ρέβελος και ο Νίκος Κότσιρας. Ολοι τους βλέπουν συμφοιτητές τους να φεύγουν από την πόλη και να επιστρέφουν στις οικογένειές τους λόγω κρίσης. Οπως λένε, πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος για να παραμείνουν στην Καλαμάτα όλοι οι σπουδαστές, ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Η Μαρία Μαγγίνα θέλει το νέο συμβούλιο να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία του ΤΕΙ και να προσπαθήσει να διοργανώσει δραστηριότητες για την οικονομική στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμφοιτητών της, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο Χρήστος Μπουσούνης.
Η Κατερίνα Πιζάνια, η Ισμήνη Μπαλτά και η Ευαγγελία Μάνου είναι της γνώμης πως το νέο συμβούλιο πρέπει πρώτα απ' όλα να μεριμνήσει για το σπάσιμο των αλυσίδων των μαθημάτων για να μη χάνονται άδικα 6μηνα. Κατά τα άλλα θεωρούν πως πρέπει να εξασφαλιστούν πιο οικονομικά εισιτήρια και δρομολόγια του αστικού και μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε λειτουργεί το εστιατόριο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν οι σπουδαστές. Και οι τρεις τους έχουν διαπιστώσει πως πολλοί συμφοιτητές τους εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους. Αρκετοί μάλιστα είναι οι πρωτοετείς λένε, που ήρθαν κι έφυγαν αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μικρό κόστος για τη διαμονή τους.

 

[Ρεπορτάζ
Κέλλυ Δημητρούλια]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER