Κυριακή, 27 Μαϊος 2012 10:29

Σπουδαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση με στάση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Σπουδαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση με στάση στην Καλαμάτα

Πάνω από 1.000 μίλια θάλασσας, 75 ιστιοφόρα κρουαζιέρας -όχι αγωνιστικά-, 500 ιστιοπλόοι από 5 χώρες της Ευρώπης. Απέραντη αγάπη για τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Διοργάνωση που «μετρά» κοντά 20 χρόνια. Ζαντάρ στην Κροατία, Καλαμάτα στην Ελλάδα, Αλάνια στην Τουρκία.

Οι πιο πάνω σύντομες φράσεις αποτελούν μια «συμπυκνωμένη» περιγραφή του φετινού 12ου αγώνα 1.000 μιλίων της αυστριακής εταιρείας ενοικίασης ιστιοφόρων Ecker, ο οποίος αποτελεί αναβίωση του "Ecker 1000 Meilen Race", πέντε χρόνια μετά την τελευταία ρεγκάτα.

Φέτος, στην αναβίωση της ρεγκάτας, η Καλαμάτα είναι η πόλη της Ελλάδας στην οποία τα σκάφη και τα πληρώματα θα κάνουν την ενδιάμεση στάση τους -από το Ζαντάρ της Κροατίας προς την Αλάνια της Τουρκίας- για να πάρουν τις απαιτούμενες ανάσες, πριν συνεχίσουν τον αγώνα.

Η στάση αυτή προγραμματίζεται από τις 17 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, με τον αγώνα να ξεκινά στις 13 από το Ζαντάρ και να ολοκληρώνεται στις 28 Οκτωβρίου στην Αλάνια.

Για τον έλεγχο -αρχικά των προθέσεων των τοπικών αρχών, κι όταν οι προθέσεις αποδείχθηκαν παραπάνω κι από καλές- των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα εκπρόσωποι της Ecker Yachting, ο διευθύνων σύμβουλος Χάνες Κίκινγκερ, ο διευθυντής εμπορίας και διαφήμισης Μίκαελ Ζίμχαρλ και ο αναπληρωτής υπεύθυνος για τη διοργάνωση του αγώνα Βέρνερ Πέερ.

Οι επαφές τους, όπως οι ίδιοι έλεγαν στην «Ε», με τους ιθύνοντες της πόλης -το δήμαρχο, τον πρόεδρο της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου, το λιμενάρχη, τους υπεύθυνους της μαρίνας- ήταν εξαιρετικά αποδοτικές, καθώς διαπίστωσαν την θέληση των τοπικών αρχών να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίον η ίδια η εταιρεία, στην ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο, εκφράζει την ικανοποίηση για την υποδοχή που έτυχαν οι εκπρόσωποί της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα:

«Μέχρι στιγμής, όλες οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας και με τους αρμόδιους εκπροσώπους του Λιμενικού Ταμείου και του διευθυντή της μαρίνας ήταν πολύ θετικές.

Τόσο η δημοτική, όσο και οι υπόλοιπες αρχές, καθώς και οι διαχειριστές της μαρίνας, είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι και θα ήθελαν η ρεγκάτα να πραγματοποιήσει ενδιάμεση στάση στην Καλαμάτα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Συνεργάτες των Αυστριακών στην Καλαμάτα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδαμόπουλος -πρόεδρος του ΙΟΝΕ (Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Νότιας Ελλάδας)- η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της «Φάρις» Εβελιν Καμβυσίδη και ο αναπληρωτής διευθυντής της μαρίνας, Βαγγέλης Κακαβογιάννης.

Στη ρεγκάτα θα πάρουν μέρος αποκλειστικά ιστιοπλοϊκά σκάφη διακοπών -νοικιασμένα ή και ιδιόκτητα- και οπωσδήποτε όχι αγωνιστικού τύπου σκάφη, ενώ οι συμμετοχές, όπως έλεγαν στην «Ε» οι Μίκαελ Ζίμχαρλ και Βέρνερ Πέερ, προέρχονται από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Κροατία.

Ο αγώνας είναι αποκλειστικά εστιασμένος στην αγάπη για τη θάλασσα, την ιστιοπλοΐα, στη χαρά της συμμετοχής και του ταξιδιού -«δεν υπάρχει κανένα χρηματικό έπαθλο να μας περιμένει στην Αλάνια, μόνο ένα αρκετά αξιόλογο κύπελλο» λένε καταλήγοντας τα δύο στελέχη της εταιρείας.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER