Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 16:51

Πειραματικές επιδείξεις Φυσικών Επιστημών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πειραματικές επιδείξεις Φυσικών Επιστημών στην Καλαμάτα

Με τη συμμετοχή 30 τριμελών ομάδων από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι πειραματικές επιδείξεις Φυσικών Επιστημών 2019 που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Μεσσηνίας, τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 400 επισκέπτες.

Το Βραβείο Αρτιότητας και Παρουσίασης έλαβαν η ομάδα του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας με την εργασία “Η φωτοσύνθεση στα υδρόβεια φυτά” και η ομάδα του 4ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας με την εργασία “Θερμοπίδακας, αόρατη μετάγγιση”.

Το Βραβείο Πρωτοτυπίας και Δεξιότητας έλαβαν η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με την εργασία “Ηχου όψεις” και η ομάδα του 4ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας με την εργασία “Υδροδυναμική ανύψωση”.

Το Βραβείο Καθημερινής Εφαρμογής έλαβαν η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας με την εργασία “Παρασκευή πολυμερούς (nylon 6,6), Πολυμερή στις πάνες μιας χρήσης - Πώς λειτουργούν” και η ομάδα του 4ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας με την εργασία “Κοκτέιλ σχημάτων”.

Το Βραβείο του Κοινού, έπειτα από ψηφοφορία, έλαβαν η ομάδα του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας με την εργασία “Κατασκευές και πειράματα ηλεκτρισμού και όχι μόνο” και η ομάδα του 6ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας με την εργασία “Η οδοντόκρεμα του ελέφαντα”.


NEWSLETTER