Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 19:32

Καλαμάτα: Μαθητές από το Αργυρόκαστρο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στη Βόρειο Ήπειρο.

Τα Εκπαιδευτήρια του Αργυρόκαστρου «Πνοή Αγάπης» υποδέχθηκαν εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου δίνοντάς τους την ευκαιρία, να παρευρεθούν στα σημεία που έχασαν τη ζωή τους οκτώ χιλιάδες Έλληνες κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πόλεμου το 1940 -1941.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ανταπέδωσαν την ζεστή φιλοξενία το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαίου, αφού τριάντα τρεις μαθητές και δώδεκα εκπαιδευτικοί -Έλληνες και Αλβανοί -ξεναγήθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας απολαμβάνοντας τοπικές γεύσεις, διασκεδάζοντας και αλληλοεπιδρώντας με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές από το Αργυρόκαστρο παρουσίασαν μέσω εκπαιδευτικών βίντεο την σχολική τους καθημερινότητα, οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για την ιδιαίτερη αυτή σχέση ανάμεσα στα δύο σχολεία καθώς και για τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή την συνεργασία.

Την Κυριακή 12/05/2019 οι μαθητές από το Αργυρόκαστρο παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον επιβλητικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος. Εκεί συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο ενώ του χάρισαν καλάθι με τοπικά προϊόντα του Αργυροκάστρου. Τέλος, περιηγήθηκαν στο Κάστρο της πόλης μας και στο Ιστορικό Κέντρο.