Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 13:49

Ιταλούς μαθητές φιλοξενεί στην Καλαμάτα ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ.

Γράφτηκε από την
Ιταλούς μαθητές φιλοξενεί στην Καλαμάτα ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ.

Πέντε τελειόφοιτους μαθητές λυκείου φιλοξενεί στην Καλαμάτα ο οργανισμός Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ), σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό IFOM από την Ιταλία και τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Maison de l’Europe de Nîmes”. Κομμάτι των σπουδών τους είναι η πρακτική άσκηση και η Κ.Α.ΝΕ. τους πρότεινε την πόλη μας, πρόσκληση την οποία και αποδέχτηκαν.

Ετσι λοιπόν, οι νέοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση για 3 μήνες στο “Elite City Resort”, στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας (“Ιππόσχεση”) στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας “Φοίφα” και στο γραφείο της Κοινωνικής Ανάπτυξης Νέων.

Στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές να εφαρμόσουν πρακτικές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν αλλά και θα μεταδώσουν γνώσεις, σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET), το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα για τους συμμετέχοντες, τα ταξιδιωτικά και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Οι νέοι ξεναγήθηκαν ήδη σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας, καθώς μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία των νέων με τον ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα.

 


NEWSLETTER