Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 08:57

Τροποποίηση καταστατικού Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας

Με την ελπίδα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και της τροποποίησης του καταστατικού, που θα ενώσει και θα φέρει στη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία περισσότερους συλλόγους, πραγματοποιείται μεθαύριο Σάββατο, το συνέδριο της Αμφικτιονίας, στην Costa Navarino, από τις 10 το πρωί. Πρόκειται για το 9ο τακτικό και το έκτακτο καταστατικό συνέδριο της οργάνωσης. Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της Αμφικτιονίας, στα γραφεία του στην Καλαμάτα, προετοιμάζοντας τα θέματα του συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας - δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μίλησε για την ανάγκη στήριξης της προσπάθειας να συσπειρώσει τους απανταχού Μεσσήνιους και παρατήρησε πως η συνέργεια, η αλληλεγγύη και οι κοινές δράσεις είναι τα ζητούμενα. Ενημέρωσε ότι: Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει τελικά ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Αδαμόπουλος και ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μανιάτης. Θα τιμηθεί η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη και ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Βασίλης Μπεμπόνης θα επισημάνει την ανάγκη στήριξης του Θερινού Σχολείου.
Ο κ. Κόλλιας μίλησε για τροποποίηση - οριστικοποίηση του καταστατικού, κατά τέτοιον τρόπο που να μπορεί να συσπειρώνει όλους τους Μεσσήνιους κι έριξε την ιδέα για αντάμωμα των Μεσσηνίων κάθε χρόνο ανά δήμο.
Ο συμπρόεδρος της Αμφικτιονίας - αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ορόσημο για την εξέλιξη του θεσμού, που ενώνει τους Μεσσήνιους. Παρατήρησε πως «είναι απαίτηση όλων μας να υπάρχει συναίνεση, να υπάρχει καταστατικό που θα εκφράζει όλους μας. Καταστατικό αντάξιο των προσδοκιών όλων των Μεσσηνίων». Μίλησε για πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, αναφέροντας ότι «δεν πρέπει να εισχωρήσουν προσωπικές στρατηγικές».
Ο ταμίας της Αμφικτιονίας Γιάννης Πράνταλος επεσήμανε ότι
στόχος δικός του και του γ.γ. Παναγιώτη Μπαζίγου είναι να εγγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη και πρόσθεσε: «Να εγγραφούν και να ενεργοποιηθούν και άλλοι σύλλογοι, κυρίως Μεσσηνίων της Αθήνας, που δεν είναι μέλη της Αμφικτιονίας».