Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 04:29

Ξεκίνησαν οι έγγραφες σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν οι έγγραφες σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές πρωτοετών στο ΤΕΙ και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η έλευση νέων φοιτητών από άλλες περιοχές της Ελλάδας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα και στα δύο ιδρύματα. Στο ΤΕΙ γίνονται καθημερινά, ενώ στο Πανεπιστήμιο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Ως την ώρα οι περισσότεροι πρωτοετείς που έχουν κάνει την εγγραφή τους είναι Μεσσήνιοι που εισήχθησαν σε τμήματα της 1ης τους επιλογής.
Ο Κυριάκος Παρασκευάς από τη Μεσσήνη εισήχθη στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Καλαμάτας που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. Όπως λέει, πέρα από το αντικείμενο του τμήματος που τον προσέλκυσε, το ΤΕΙ έχει ωραία κορίτσια και είναι κοντά στο σπίτι του.
Ο Θέμης, που απέφυγε να μας πει το επώνυμό του, είναι από την Αθήνα και το τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων επίσης ήταν η πρώτη του επιλογή. Όπως λέει το εν λόγω τμήμα έχει επαγγελματική προοπτική και στην Καλαμάτα έχει καταγραφεί σημαντική απορρόφηση των αποφοίτων του. Έτσι, δεν αποκλείει, εάν αποκατασταθεί επαγγελματικά να μείνει μόνιμα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Η Μαρία Γαλαίου από τη Σαντορίνη πέρασε στο ίδιο τμήμα που αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή της. Και η ίδια γνωρίζει πως οι απόφοιτοι του τμήματος βρίσκουν δουλειά. Από την πόλη έχει γνωρίσει μόνο την παραλία και η πρώτη της εντύπωση είναι πολύ καλή.
Και η Πέννυ Σελέκου από τη Φθιώτιδα έχει επίσης πολύ καλή άποψη για τις προοπτικές του τμήματος της.
Η Ναταλία Παναγιώτου εισήχθη στο τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως λέει το τμήμα της αρέσει γιατί λατρεύει τα οικονομικά, ενώ η πρώτη της εντύπωση από το ΤΕΙ και την πόλη είναι αρκετά καλή.
Στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων χθες και προχθές γράφτηκαν 24 πρωτοετείς, στο Φυτικής Παραγωγής 8 και στο Βιολογικών και θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας μόνο 4. Στο τμήμα Τοπικής αυτοδιοίκησης 11, στο Υγείας και πρόνοιας 30, στο Χρηματοοικονομικής κι ελεγκτικής 18 και στο Λογοθεραπείας 27.
Στο Πανεπιστήμιο οι περισσότεροι εγγραφέντες χθες ήταν Μεσσήνιοι.
Η Φαίη Θωμοπούλου είναι καλαματιανή και πέρασε στο τμήμα Ιστορίας αρχαιολογίας και διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών. Όπως λέει της αρέσουν πολύ τ' Αρχαία, τα μουσεία και ήταν η πρώτη της επιλογή. Επίσης, βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι θα σπουδάσει κοντά στο σπίτι της και δε θα επιβαρυνθεί η οικογένειά της οικονομικά αλλά και το γεγονός πως οι απόφοιτοι έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση, πράγμα που θεωρεί ως το πιο σημαντικό.
Η Στέλλα Γκοτζαγιάννη είναι επίσης από την Καλαμάτα. Εισήχθη στο ίδιο τμήμα, το οποίο, όπως λέει είναι παρεμφερές με το Φιλολογίας, το οποίο επεδίωκε. Είναι λοιπόν ικανοποιημένη όσον αφορά στο τμήμα που πέρασε αλλά πολύ περισσότερο γιατί θα σπουδάσει στον τόπο της.
Η Κυριακή Κουτσανδρέα από τη Μεσσήνη έχει πτυχίο Ιστορικού - αρχαιολογικού και είναι διορισμένη φιλόλογος. Τώρα εισήχθη στο τμήμα Φιλολογίας με στόχο να πάρει δεύτερο πτυχίο.
Η Εφη Αγγελοπούλου είναι επίσης καλαματιανή και της αρέσουν τα φιλολογικά μαθήματα όπως είναι τ΄ Αρχαία.

 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια


NEWSLETTER