Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 23:20

Το 10ο Δημοτικό Καλαμάτας στην Πολωνία

Γράφτηκε από την
Το 10ο Δημοτικό Καλαμάτας στην Πολωνία

 

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πέντε εκπαιδευτικοί - μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα οι Γιάννης Χριστόπουλος, Κώστας Χρυσανθακόπουλος, Μαρία Παραρά, Βασιλική Μάλαμα και Δωροθέα Λαμπρίδη από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο του Zblewo της Πολωνίας. Πρόκειται για την τρίτη διακρατική συνάντηση που είχαν στα πλαίσια του προγράμματος «Developing Active & Responsible Citizens στο οποίο συμμετέχει το σχολείο ως εταίρος.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και να παρουσιάσουν το σχολείο και την πόλη μας σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Επίσης, παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις του πολωνικού σχολείου και συζήτησαν γύρω από σύγχρονα εκπαιδευτικά θέματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές του πολωνικού σχολείου, τόσο στις εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει όσο και στα διάφορα εργαστήρια. Αξίζει να αναφερθούμε στη δεντροφύτευση που πραγματοποίησαν όλοι από κοινού και σε συνεργασία με το δασαρχείο της περιοχής.

Η συνάντηση περιλάμβανε και εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Βαρσοβία (Εθνικό Μουσείο Βαρσοβίας και Μουσείο Chopin) και το Γκντανσκ (Μουσείο Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και Μουσείο Αλληλεγγύης).

Η φιλοξενία των παιδιών του σχολείου, των συναδέλφων εκπαιδευτικών και του Δήμου του Zblewo ήταν πολύ θερμή. Ο δήμαρχος μάλιστα παρευρέθηκε σε συνάντηση εργασίας και παρέθεσε γεύμα στις αποστολές με τη λήξη των εργασιών.

Η ηρεμία που επικρατούσε σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις, η ευγένεια, ο σεβασμός στην εκπαίδευση, στο σχολείο και στην παράδοση, καθώς και η χαρά και η τιμή που ένιωθαν όλοι για το ότι επισκεφθήκαμε τη χώρα, την πόλη και το σχολείο τους, εντυπωσίασαν τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση έχει οριστεί για το Μάρτιο, στη Βουδαπέστη.


NEWSLETTER