Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 07:24

Ελλειψη αναγκαίων ειδών στα νηπιαγωγεία Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ελλειψη αναγκαίων ειδών στα νηπιαγωγεία Τριφυλίας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΩΝ 

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα νηπιαγωγεία του Δήμου Τριφυλίας επισημαίνεται με επιστολή των διευθυντριών τους προς την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας. Είναι μια κατάσταση, που όπως τονίζουν, εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία τους για αυτό και ζητούν δίκαιη κατανομή των πόρων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες τους.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή τους αναφέρουν πως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους χορηγήθηκε σε κάθε νηπιαγωγείο το ποσό των 950 ευρώ και άλλα 550 τον Ιούλιο. Υπογράμμισαν πως με τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά καλύφθηκε μέρος μόνο των άμεσων και αναγκαίων δαπανών του κάθε νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα το ταμείο του κάθε σχολείου να είναι σήμερα ελλειμματικό και ως σήμερα να υφίσταται πραγματική αδυναμία εξόφλησης των οφειλόμενων σε διάφορους προμηθευτές.

Επίσης τονίζουν: «Ηδη σε κάποια από τα νηπιαγωγεία υπάρχει έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης διότι οι προμηθευτές μας είτε θέτουν ως προϋπόθεση για να μας δώσουν νέες προμήθειες την προηγούμενη εξόφληση των υφιστάμενων οφειλών μας προς αυτούς, είτε αρνούνται οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με εμάς. 

Επιπλέον με την επερχόμενη χειμερινή περίοδο τα νηπιαγωγεία μας θα πρέπει να προμηθευτούν τις απαραίτητες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης. Ζητάμε περαιτέρω να λάβετε υπόψη σας ότι τα νηπιαγωγεία του δήμου λειτουργούν ως διθέσια, δηλαδή με δύο αίθουσες διδασκαλίας και ως ολοήμερα δηλαδή ο πραγματικός χρόνος λειτουργίας τους είναι καθημερινά από ώρα 8 π.μ ως 4 μ.μ.

Η πραγματικά δυσχερής οικονομική κατάσταση των νηπιαγωγείων μας εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και μας υποχρεώνει, ενόψει και της επικείμενης απόφασής σας για την κατανομή των νέων εγκεκριμένων πιστώσεων στις σχολικές μονάδες του δήμου μας, να απευθυνόμαστε σε εσάς, αιτούμενες, τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων αυτών καθώς και την συνδρομή σας, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».


NEWSLETTER