Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 15:01

Μεσσηνία: Καλή αρχή με αισιοδοξία στις πανελλαδικές (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Καλή αρχή με αισιοδοξία στις πανελλαδικές (βίντεο)

Στο τέλος μιας ιδιαίτερης εκπαιδευτικής χρονιάς, ξεκίνησαν χθες χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους αποφοίτους των λυκείων όλης της χώρας.

Με τα σχολεία κλειστά για μακρύ χρονικό διάστημα, με την καραντίνα και πολλά άλλα πρωτόγνωρα πράγματα οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετέχουν στις εξετάσεις. Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τα θρανία σε 1,5 μέτρο απόσταση και με τους επιτηρητές να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Ολες οι αίθουσες είχαν ανοικτά παράθυρα, ενώ υπήρχαν παντού αντισηπτικά.

Τα παραπάνω βεβαίωσαν στην "Ε" ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος. Το μάθημα με το οποίο ξεκίνησαν χτες τα γενικά λύκεια ήταν η Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Σήμερα συνεχίζουν τα ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

Πρώτη μέρα χθες διαγωνίστηκαν στα μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας - και όπως ανέφεραν μιλώντας στην «Ε» μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, το θέμα ήταν βατό, σχετικά εύκολο και εκτιμούν ότι πήγαν αρκετά καλά. Από την άλλη, σχολιάζοντας την όλη κατάσταση με την καραντίνα, τα περισσότερα παιδιά λένε ότι δεν τα επηρέασε αρνητικά.
Η Θεοδώρα Ματζούνη ανέφερε: «Το θέμα ήταν σχετικά πολύ εύκολο, στόχευαν στην κριτική μας σκέψη και όχι σε κάτι πιο γενικό. Θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά, το θέμα ουσιαστικά ήταν μια προσωπική μας εμπειρία. Ολη αυτή η διαδικασία με την καραντίνα θεωρώ ότι μας ωφέλησε, δεν είχαμε το ότι άλλοι βγαίνουν και εμείς είμαστε σπίτι. Διαβάζαμε και όποιος διάβασε έγραψε».
Η Ευτυχία Μητροπούλου επισήμανε: «Πρώτη μέρα στις πανελλήνιες ήμουν λίγο αγχωμένη. Τα θέματα ήταν βατά, θεωρώ και ελπίζω για το καλύτερο τώρα. Δεν ήταν κάτι που με δυσκόλεψε στο θέμα, καθώς έχουμε κάνει και δυσκολότερα. Το προηγούμενο διάστημα με την καραντίνα προσωπικά δεν με επηρέασε, αλλά ξέρω ότι αρκετά παιδιά τα επηρέασε. Εγώ είχα θετική ψυχολογία. Στοχεύω σε Κοινωνιολογία στο Πάντειο».
Ο Σπύρος Μπίτισκας μας είπε: «Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν αρκετά βατά, δεν υπήρχε άγχος και πιστεύω σε ό,τι καλύτερο και για εμένα και για τους συμμαθητές μου. Εύχομαι ό,τι καλύτερο και για τη συνέχεια, δεν χρειάζεται άγχος, έχουμε κάνει την προετοιμασία μας όλοι και πιστεύουμε σε ό,τι καλύτερο. Ο ψυχολογικός τομέας με την καραντίνα ήταν ένας αθέμιτος παράγοντας στο να βγάλουμε την ύλη μας, ωστόσο ξέραμε ότι δεν πρέπει να τα παρατήσουμε έχοντας ένα συγκεκριμένο στόχο. Στις αίθουσες τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, το κράτος έχει μεριμνήσει, και το σχολείο με το διευθυντή μας είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα».
Ο Ερμής Νταϊφώτης τόνισε: «Πρώτη μέρα καλά πήγαμε, δεν είδα κάποιον ιδιαίτερα αγχωμένο. Πιστεύω ότι καλά τα πήγαμε, το θέμα ήταν βατό, εύκολο σχετικά με άλλες χρονιές και κατανοητό».

 

 


NEWSLETTER