Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 18:50

Διαμαρτυρία της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας

Την πρόσφατη απόφαση που αφορά την εξεταστική του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων καταδικάζει η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας. Οπως αναφέρουν οι ίδιοι οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους:


“Την στιγμή που όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ) έχουν πάρει απόφαση για την διεξαγωγή της διπλής εξεταστικής για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές (9ο εξάμηνο και πάνω), στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων πάρθηκε μια διαφορετική απόφαση. Η συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αποφάσισε την διεξαγωγή της διπλής εξεταστικής μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές οι οποίοι χρωστάνε 5 μαθήματα και κάτω. Η συγκεκριμένη απόφαση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού στερεί την συμμετοχή φοιτητών στις εξετάσεις, καθώς φοιτητές από το 9ο εξάμηνο και πάνω, που χρωστάνε πάνω από 5 μαθήματα και είναι όλα χειμερινού εξαμήνου δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής. Καθοριστικό ρόλο στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης είχε ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ενταξης, ο οποίος είναι αρμόδιος για την ομαλή διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών του ΤΕΙ”.
Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας καταδικάζει την συγκεκριμένη απόφαση καθώς “είναι αδιανόητο στους δύσβατους οικονομικά καιρούς που διανύουμε και την στιγμή που αρκετοί φοιτητές επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου και όχι μόνο, να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις. Σε τέτοια ζητήματα τα τμήματα θα πρέπει να ακολουθούν κοινή γραμμή και συνεννόηση έτσι ώστε να δίνονται ισάξιες και ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος. Τέλος, με βάση τα παραπάνω ως ΠΑΣΠ ΑΕΙ απαιτούμε να παρθεί εκ νέου απόφαση από την συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, έτσι ώστε να έχουν όλοι οι φοιτητές του τμήματος το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις”.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο γραμματέας ΠΑΣΠ Καλαμάτας Γιώργος Νιφόρας και ο αν. γραμματέας Παναγιώτης Λεγάκης.


NEWSLETTER