Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 09:58

Αναβάθμιση των υποδομών του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αναβάθμιση των υποδομών του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε η αναβάθμιση των υποδομών του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας για μια ακόμα σχολική χρονιά, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Πιπερίδου με δηλώσεις της εκφράζει την ικανοποίησή της για όσα επιτεύχθηκαν σε μια δύσκολη χρονιά: 

«Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό μέρος των χρηματικών προσφορών της Καπνοβιομηχανίας “Καρέλια" και των υπόλοιπων δωρητών, προσφέροντας στους μαθητές καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς την Καπνοβιομηχανία “Καρέλια" και όλους τους δωρητές, γιατί χωρίς τις προσφορές τους δεν θα μπορούσαμε να έχουμε όλες αυτές τις επιπλέον υποδομές και δυνατότητες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων και το προσωπικό του σχολείου που εργάστηκαν σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τις τοπικές αρχές για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του έργου και την ανάδειξη των αναγκών του Ειδικού Σχολείου».

 

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ 

Την τρέχουσα σχολική χρονιά έγιναν τα ακόλουθα έργα και ολοκληρώθηκαν οι εξής προμήθειες:

1) Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του σχολικού κτηρίου. 2) Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές επισκευές. 3) Αγορά ηλεκτρικών συσκευών για τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος. 4) Αγορά συσκευών κλιματισμού για τους χώρους που υπολείπονταν. 5) Αντικατάσταση του κατεστραμμένου σκιάστρου (πάνελ) της εισόδου του σχολείου. 7) Επισκευή εξοπλισμού αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης. 8) Αγορά pc, tablet και διαδραστικών πινάκων στις αίθουσες που υπολείπονταν. 9) Ανανέωση του συστήματος ασφαλείας του σχολείου και ανάθεση της φύλαξής του σε εταιρεία security, λόγω του ακριβού εξοπλισμού που υπάρχει πλέον στο σχολείο. 10) Κατασκευή και τοποθέτηση σκιάστρου στο προαύλιο. 11) Αγορά και τοποθέτηση συστήματος σκίασης στις αίθουσες του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού. 12) Επίστρωση του προαυλίου των δύο σχολείων με ασφαλή χλοοτάπητα και χυτό τάπητα, και τοποθέτηση ειδικής κούνιας-“φωλιάς”, όλα με πιστοποίηση ασφαλείας η οποία ήταν δωρεά του κατασκευαστή κ. Μιχάλη Τρουπάκη. 13) Αγορά εκπαιδευτικού – παιδαγωγικού υλικού και εκπαιδευτικών λογισμικών. 14) Ολοκλήρωση της διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων, με τοποθέτηση γυψοσανίδων για το διαχωρισμό αιθουσών, λόγω της αύξησης των μαθητών του σχολείου. 15) Εξοπλισμός των αιθουσών με μικροέπιπλα (βιβλιοθήκες, συρταριέρες, αλλαξιέρες).

«Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει εγκρίνει την κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου σε οικόπεδο ανατολικά του γηπέδου “Μπαχράμης” και ότι έχει εκπονηθεί και εγκριθεί η σχετική μελέτη κατασκευής από το Υπουργείο Παιδείας. Ενώ όμως αρχικά η κατασκευή του νέου κτηρίου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του υπουργείου Εσωτερικών, απεντάχθηκε με σκοπό τη μελλοντική εκ νέου ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα» αναφέρει η ανακοίνωση του Ειδικού Σχολείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER