Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 18:27

Στο Δίκτυο Σχολείων #inAction το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης #inAction εντάχθηκε το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, ύστερα από την υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος «Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μοχλός προσέγγισης των λαών της» και τη συμμετοχή του Σχολείου στον διαγωνισμό “Bravo Schools”.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές έτσι γίνονται πρεσβευτές των “17 Παγκοσμίων Στόχων”. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε για τις ανάγκες του 1ου Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη (11-15 Μαρτίου).

Ομάδα μαθητών της Β’ Γυμνασίου δημιούργησαν έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Κωνσταντινούπολης, μια αφίσα και ένα βίντεο με τις ελληνικές συνοικίες της Πόλης. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι: Γεωργία Γαλανοπούλου, Αννα Μαζαράκη, Βασίλειος Μαυρίκης, Μάνος Μουρτζανός, Ευγενία Νικολοπούλου, Ηλίας Ορφανός, Γεωργία Πασχάλη, Νικόλαος Σχοινάς, Σταυρούλα Χριστοφόρου και Αθανασία  Χρονοπούλου. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι: Ιωάννα Φαββατά και Δέσποινα Τασιούλη, κλάδου ΠΕ02.