Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 10:01

ΤΕΙ Καλαμάτας: Ανέλαβε τη διοίκηση ο Δημήτρης Βελισσαρίου

Γράφτηκε από την
ΤΕΙ Καλαμάτας: Ανέλαβε τη διοίκηση ο Δημήτρης Βελισσαρίου

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Καλαμάτας Δημήτρης Βελισσαρίου είναι από χθες στο τιμόνι του ιδρύματος, καθώς παρέλαβε τη διοίκηση από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Ανδρέα Κανάκη. Να σημειωθεί πως το ΤΕΙ Καλαμάτας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης και η χθεσινή παράδοση - παραλαβή είναι η πρώτη που έγινε με το νέο καθεστώς. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε με υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του νέου συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος Γιάννης Παπουτσής επεσήμανε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής πρύτανη αποτελεί έργο της διοίκησης συνολικά αλλά κυρίως της προσπάθειας που κατέβαλε ο κ. Κανάκης. 

Από τη μεριά του ο κ. Κανάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει με τα άλλα μέλη της διοίκησης από το 2008, οι οποίοι επιτεύχθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο. Μίλησε για την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του ΤΕΙ, του εκπαιδευτικού έργου και της έρευνας, για το παράρτημα στη Σπάρτη, τη σπουδαστική μέριμνα και την αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και τη μέριμνα για το διοικητικό προσωπικό. Στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα έγιναν για την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στο ΤΕΙ, δήλωσε "παρών" κι ευχήθηκε υγεία στον πρύτανη και τα μέλη του νέου συμβουλίου, τα οποία είπε πως έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για την επίτευξη των στόχων του ιδρύματος.  

Ο κ. Βελισσαρίου για μια ακόμα φορά επεσήμανε πως η διοίκηση του ΤΕΙ είναι υπόθεση όλων, τονίζοντας την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας. Μεταξύ των στόχων που έχουν τεθεί, ανέφερε πως είναι η εξασφάλιση μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση, καθώς και η αξιοποίηση του κοινωνικού περίγυρου.

 

Κ.Δ.


NEWSLETTER