Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:40

Βράβευση του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τρία σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου βραβεύτηκαν χθες το βράδυ στην Τρίπολη για τις εργασίες τους στο πρόγραμμα “At the school of OpenCohesion”.

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας, το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Νεάπολης και το 3o Γενικό Λύκειο Τρίπολης.
Η μελέτη κάθε σχολικής ομάδας υλοποιήθηκε σε 4 στάδια, επομένως κάθε σχολική ομάδα έχει παραδώσει 4 αναφορές ως εξής:
Σχεδιασμός (επιλογή έργου και τεκμηρίωση, σχεδιασμός έρευνας, συγκρότηση ομάδας και ανάθεση ρόλων, δημιουργία λογοτύπου, email, social media)
Ανάλυση: Ανεύρεση και μελέτη δεδομένων και συγγραφή ενός άρθρου για το έργο με γραφιστικές απεικονίσεις (infographics).
Διερεύνηση: Επιτόπια ή εικονική επίσκεψη στο έργο και αποτύπωση με videos και φωτογραφία.
Επικοινωνία - Αφήγηση της ιστορίας: Δημιουργία ενός επικοινωνιακού προϊόντος που να αφηγείται τη μελέτη της ομάδας και υλοποίηση μιας εκδήλωσης/event παρουσίασης της μελέτης στη σχολική/τοπική κοινότητα.
Οι σχολικές ομάδες έχουν παραδώσει τις εργασίες τους, δουλεύοντας με αφοσίωση και ενθουσιασμό ακόμα και κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Εχουν σχεδιάσει τη μελέτη τους και έχουν αναπτύξει λογότυπα και social media, έχουν συντάξει άρθρα με infographics, έχουν δημιουργήσει videos για τα έργα, έχουν προβάλει τα έργα στις τοπικές τους κοινωνίες κάνοντας εκδηλώσεις, δίνοντας συνεντεύξεις σε κανάλια, ραδιόφωνα, websites, κάνοντας έρευνες, μοιράζοντας υλικό.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε την ενέργεια ASOC μέσω της αξιολόγησης των εργασιών των σχολικών ομάδων από επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη από τον τομέα της πολιτικής συνοχής, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας, και συγκεκριμένα, τον Ιωάννη Φίρμπα γενικό διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ, Πάνο Πολυζωίδη δημοσιογράφο του ομίλου ΑΝΤ1 και Σοφία Ζυγά αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ολοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα επιβραβευθούν με ένα τάμπλετ.