Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 08:15

"Ταξίδι με τρένο στην ωραιότερη διαδρομή της Ευρώπης"

"Ταξίδι με τρένο στην ωραιότερη διαδρομή της Ευρώπης"

"Ταξίδι με τρένο στην ωραιότερη διαδρομή της Ευρώπης" είναι ο τίτλος της 4ήμερης εκδρομής, του γύρου της Πελοποννήσου που πραγματοποιείται τις Απόκριες, 15 με 18 Μαρτίου, από το τουριστικό γραφείο της Αθήνας At Holidays. Η εκδρομή θα γίνει στο υπό αναστολή, ιστορικό, με μοναδικές φυσικές ομορφιές σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα και μία στην Ολυμπία. Η τιμή συμμετοχής κυμαίνεται από 195 ευρώ έως 280 ευρώ, ανάλογα με το ξενοδοχείο και την επιλογή πρωινού ή ημιδιατροφής.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου οι εκδρομείς θα συγκεντρωθούν στο σταθμό του προαστιακού "Δουκίσσης Πλακεντίας" και με τον προαστιακό θα πάνε στην Κόρινθο. Στις 9.15 το πρωί από την Κόρινθο θα ξεκινήσει το ταξίδι με ρέιλ-μπας.
Μετά τη διέλευση από τα Δερβενάκια και τις Μυκήνες το τρένο θα πάει στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, όπου θα υπάρχει χρόνος, μιάμιση ώρα για ξεκούραση και βόλτα. Στάση για γεύμα θα γίνει στους Μύλους, στα εστιατόρια της περιοχής. Στο πρόγραμμα γίνεται αναφορά στην ιστορικότητα των περιοχών απ' όπου περνάει το τρένο (Ανδρίτσα, Αχλαδόκαμπος) και στη μακρύτερη και
ψηλότερη επί ξηράς γέφυρα στην Πελοπόννησο, στον Αχλαδόκαμπο (280 μ. μήκος και 80 μ. ύψος).
Στην Τρίπολη θα γίνει μισή ώρα στάση για καφέ. Αργά το απόγευμα στο Ζευγολατιό θα γίνει η τελευταία στάση προς την Καλαμάτα. Εκεί οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το γνωστό ντόπιο παστέλι και γλυκά του κουταλιού.
Στην Καλαμάτα οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία. Τη 2η ημέρα, Σάββατο 16 Μαρτίου, οι εκδρομείς θα είναι ελεύθεροι να γυρίσουν και να γνωρίσουν την Καλαμάτα και να διασκεδάσουν παρακολουθώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου.
Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφθούν -προαιρετικά- το σπήλαιο Διρού, την Αρεόπολη και τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης (Καρδαμύλη, Στούπα) ή την απέναντι πλευρά (Κορώνη, Μεθώνη και Πύλο).
Την 3η ημέρα, Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου, στις 9 το πρωί οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν με το τρένο από την Καλαμάτα και αφού περάσουν από Δώριο και Κοπανάκι θα φτάσουν στον Καλό Νερό, όπου προβλέπεται στάση μισής ώρας στάση για καφέ. Στη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα με το ομώνυμο πευκοδάσος θα γίνει η επόμενη στάση για
μια μικρή περιήγηση και φωτογραφίες. Διασχίζοντας τον Αλφειό ποταμό, περνώντας από την εντυπωσιακή και μακρύτερη γέφυρα του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, το μεσημέρι το τρένο θα φτάσει στην Ολυμπία. Εκεί θα γίνει η τρίτη διανυκτέρευση, με απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και βόλτα στο χωριό.
Την 4η ημέρα, Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, η αναχώρηση προβλέπεται στις 9 το πρωί και ο σιδηροδρομικός γύρος της Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί στις 2.30 το μεσημέρι στην Πάτρα. Εκεί θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για βόλτα και για να γευματίσουν με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα. Στις 16.45 θα αναχωρήσουν με λεωφορείο για το Κιάτο, απ’ όπου θα επιβιβαστούν στον προαστιακό για την επιστροφή στην Αθήνα.
Γ.Σ.