Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 08:15

Μαθητές φύτεψαν δέντρα στην Ελαία

Γράφτηκε από τον


Περισσότερη ζωή έδωσαν χθες στο δάσος της Ελαίας οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας πραγματοποιώντας δενδροφύτευση, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την χλωρίδα του δάσους που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά.

 


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου τα τμήματα της πέμπτης και έκτης τάξης του σχολείου πήγαν στο δάσος της Ελαίας και με την συνδρομή του Δασαρχείου Κυπαρισσίας που τους έδωσε 300 πεύκα και τους υπέδειξε τις θέσεις φύτευσης, αλλά και της Πυροσβεστικής Κυπαρισσίας που φρόντισε για τον άμεσο πότισμά τους, σε μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα χάρισαν στο δάσος ζωή και ένα κομμάτι από την ζωντάνια τους και τις φωνές τους.
Χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τζώνης σημείωσε: "Μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων το 2ο Δημοτικό Σχολείο ήρθε για δενδροφύτευση στο δάσος της Ελαίας. Είναι ένα σχολείο με πάρα πολλές δραστηριότητες, τόσο φέτος όσο και τις προηγούμενες χρονιές.
Θέλουμε από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική για το πότισμα, αλλά και το Δασαρχείο Κυπαρισσίας που μας έδωσε τα πεύκα που φυτέψαμε, περίπου 300 στον αριθμό. Την φύτευση την κάναμε σε συγκεκριμένες θέσεις που μας υπέδειξαν, καθώς το δάσος έχει σημαντικό πρόβλημα μιας και αρκετά πεύκα του έχουν ξεραθεί. Είναι κρίμα να μείνει έτσι το δάσος, γι΄ αυτό πήραμε και την συγκεκριμένη πρωτοβουλία".
Την πρωτοβουλία του σχολείου επαίνεσε και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, Γιάννης Φιλντίσης.

Κ.Μπ.